Citat:
În prealabil postat de ory
Deci,am inteles,toata lumea este falsa,este intunecata...este neinfranata si tampita,numai tu esti cel luminat si cu Domnul in sange.Am inteles!Cred ca eclipsezi prea tare,tocmai de aceia aberezi cum nu am intalnit credincios in viata mea cu astfel de conceptii.Deja traiesti pe alta lume si nu avem cum sa te intelegem,noi cei de pe Pamant.In acest sens,eu zic sa renunti la internet caci este cel mai utilizat lucru din lumea contemporana pe care o detesti si de care te scarbesti.Atunci vei fi cu adevarat izbavit!
Sunt unele puncte de vedere de-ale tale cu care sunt de-acord si pe care le apreciez,dar acestea sunt,probabil scapari,fiindca altele absolut stupide si denigrante le acopera pe-acelea de la distanta.
Stiti ceva,in titlu scrie clar;"intrebare pentru cei casatoriti!",asa ca,mai bine ar fi sa va conformati sa sa reveniti aici doar dupa ce va veti casatori...daca poate fi posibil asa ceva la oameni atat de "neprihaniti" ca voi.
Apropos,cum ramane cu conceperea de copii multi,ca atitudine sustinuta de Biserica????
|
Continui cu încercarile de discreditare, vrei sa ma prezinti ca pe un caz izolat, dar de fapt ce spun e în acord cu Scriptura (lumea zace în cel rau) si Sfintii Parinti.
Ideea cu mintea afectata de patimi nu este a mea, este din traditia ascetica despre despatimire a Parintilor. Tu sustii ca majoritatea nu se poate sa greseasca dar nu aduci argumente. De ce nu ar putea sa greseasca majoritatea? Nu au votat majoritatea cu Iliescu în 1990 si dupa aceea le-a parut rau? Spiritul de turma este un 'instinct' puternic dar de unde stim ca e corect?
Cum ramâne cu conceperea de copii multi? Aici intri în contradictie cu Fani care spune ca nasterea de prunci nu e scopul casatoriei si cu tine însuti care sustii ca anticonceptionalele pot fi folosite. Eu nu am citit ca ar trebui conceputi multi copii, poti sa nu faci niciunul, dar contraceptia e o tagaduire a lui Dumnezeu. Fiindca daca tu faci sex fiindca asa îti spune constiinta si Dumnezeu nu vrea sa ai copii va avea El grija sa nu faci. Copiii nu se nasc fiindca se întâlnesc niste celule în uter ci fiindca îi da Dumnezeu.
E drept ca topicul e adresat celor casatoriti, o sa renunt sa mai postez aici.