Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Vsovi perseverează în a ne băga pe gât un filmuleț [...] În orice caz, insistența cu care Vsovi îi apără pe pucioși scoțând în față acest filmuleț stupid, nu se justifică prin absolut nimic.
|
asha se justifica:
-il pun mereu in sperantza ca vetzi vedea groapa shi o sa intzelegetzi ca Hristos a inviat din mortzi... shi a biruit pacatul shi gLumea
poi draga MM pentru cei ce au boala suficientzei shi desconsiderarii shi dispretzuirii aproapelui ei scapa din vedere lucruri esentziale:
-ca batranul a plescait de trei ori inghitzind in sec acolo cand era vorba despre toate virtutzile shi haina lipsa de la nunta.
-apoi privirea iscoditoare daca pricepi unde bate shi nasul cu trei bube roshii shi gura in forma de frunza imparateasca
-ca in loc de Duminica a zis prima data Dumnica avand un i ascuns vorba sa
-ca nu a explicat cine sunt ereticii shi sectantzii, deci puteau fi chiar multzi dintre ortodocshi
-nu este o intamplare doar ci este mai mult o pilda, o intamplare pilduitoare, unde trenul reprezinta sharpele de fier, trenul vietzii,
-cand spune acolo ca "[COLOR=#0000ff]Atuncea eu am zis așa: <<
Matei, 22 cu…cu 12. >>. Și aici spune despre… Sfânta Treime, despre toate virtuțile. N-a avut ce răspunde. " [/COLOR][COLOR=black]aratand ca sfanta Treime Spune shi nu ca a greshit citatul.[/COLOR]
-deci se recunoashte ca cei doi prooroci sunt Martori ai Mei, atat pe Enoh shi apoi Moisi care a prefacut apa in sange cat shi pe Ilie respectiv Ioan care aveau puterea Duhului Sfant avand puterea de la Dumnezeu ca sa indrepte lucrurile, deci se arata cui a fost data puterea de indreptare, de pedepsire a celor ce nu asculta shi int, de povatzuire shi indrumare shi adeverire, deci Mihaela shi Nicushor nu shtiu daca nu sunt un fel de Trambitze cu glas ingeresc Voievodal, trambitza nr7 a Domnului, caci sf Verginica, a 6-a a fost asemenea lui Moisi, dar un Moisi care nu s-a indoit, deci nu-i exclus ca Duhul indreptator shi proorocitor a celor doi prooroci sa fie peste ei... daruindu-se nou prin ei dar din Dar shi har din Har, dar nu sunt convins ca ei sunt cei doi prooroci din Apocalipsa, ca sunt a 7-a Trambitza e clar, dar ca sunt Ilie shi Enoh, asta ar trebui sa marturiseasca Domnul shi ei inshishi, ca nu shtim daca nu vor veni Enoh shi Ilie din Cer shi vor invatza pe oameni sa nu creada in inshelaciunile antichristului, predicand in vremea antichristului, care se va lupta cu ei shi ii va omora shi ei dupa trei zile vor invia shi vor sta pe picioarele lor, primind duh de viatza de la Dumnezeu, shi se vor ridica la ceruri, in nori shi ii va vedea totzi oamenii. Deci am impresia ca Mihaela shi Nicushor sunt intru Enoh shi Moise respectiv Ilie shi Ioan, intru duhul celor doi finici ai Domnului, dar nu sunt inca prea convins ca ei sunt cu adevarat aceia caci inca n-am citit despre ei ce spune Domnul shi nici nu i-am vazut shi nici nu shtiu ce marturisesc ei, caci spre rushinea mea n-am citit mai nimic. Dar nu-i exclus sa fie chiar ei, cei doi purtatori de duhul sfant proorocitor shi drept shi care vor suferi asemenea lui Hristos cum este scris la Apocalipsa...
caci practic fiecare Trambitza ingereasca a Domnului din cele 7 a suferit shi a rabdat multe pentru Hristos in vremurile terorilor shi pushcariilor, deci nu shtiu ce sa zic exact, pentru ca n-am citit, nu m-am lamurit, n-am cerut de la Dumnezeu sa aflu fiindca nu m-a interesat, shi nici nu ash vrea sa ma joc cu vietzile lor sau sa-i ranesc sau sa le atrag raul prin prostia mea sau ce shtiu eu de ce sunt in stare sa fac, poate cineshtie ce balaure iese din mine cand ma ashtept mai putzin shi ma ridic shi eu scula sculata vrand nevrand ca sa lovesc mereu in tzepuse shi sa pierd pe careva daca nu chiar pe mine insumi...
deci nu shtiu sa marturisesc in privintza lor dar nu-i exclus sa fie chiar ei, shi nu sunt lamurit din lene shi necunoashtere shi frica.
iar Batranul de la Sihastria, o cirta shi o iota a lui Dumnezeu, exprima prin fiecare cuvintzel shi plescaiala shi privire sensul pildei, adica nu noi trebuie sa despartzim oile de capre shi nici sa indreptam cu fortza caci puterea aia a fost data celor doi prooroci, adica sf. Ilie (Ioan)... caci el a indreptat shi mai indreapta inimile parintzilor spre copii shi invers, asha ca sa nu loveasca Dumnezeu tzara cu blestem... deci sf Ilie nu numai ca este in Duhul sf Ioan Botezatorul dar va shi veni...
[COLOR=#993300]“ Și ucenicii L-au întrebat, zicând: Pentru ce dar zic cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie?[/COLOR]
[COLOR=#993300]Iar El, răspunzând, a zis: Ilie într-adevăr va veni și va așeza la loc toate.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Eu însă vă spun vouă că Ilie a și venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el câte au voit; așa și Fiul Omului va pătimi de la ei.[/COLOR]
[COLOR=#993300]Atunci au înțeles ucenicii că Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezătorul.” (Matei, 17, 10-13)[/COLOR]
[COLOR=#993300][COLOR=red]deci sf Ilie a shi venit dar sf Ilie într-adevăr va veni și va așeza la loc toate. [/COLOR][/COLOR]