Citat:
În prealabil postat de naephius
Dar tocmai asta e intrebarea, de ce nu pot sa inteleg rational Sfanta Treime, nu spun sa cunosc in intregime cum fiinteaza, dar macar intelegerea pe care o am pana la un punct sa fie complet rationala; macar sa inteleg, neantinomic, cum e El unul in fiinta si intreit in Persoane ? Daca Dumnezeu ne-a inzestrat cu ratiune facuta dupa chipul Ratiunii Sale, de ce nu putem intelege asta ? Sa fie din cauza ca s-a corupt ratiunea umana in urma caderii omului in pacat ? Care e motivul pentru care nu puteam intelege un atribut atat de esential al Sfintei Treimi ?
|
Nu cred ca vei putea gasi raspuns la intrebarile tale. Cel putin nu pe lumea asta. Nu cred ca avem suficiente aptitudini spirituale sau la nivel rational pentru a putea percepe tainele Dumnezeiesti. Mai putem gasi mii de alte intrebari la care nu vom avea raspuns si poate, nu-l vom avea decat in momentul in care ne despartim de lumea materiala. Eu personal nu-mi pun astfel de intrebari al caror raspuns nu-l pot afla in conditia mea umila de om. Poate reusesc altii, chiar sunt curios.
Doamne-ajuta!