11.05.2009, 11:30:41
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut
Nu ne este noua dat sa intelegem toate acestea. Totusi, imi aduc aminte vag de o istorioara ortodoxa:
Era un parinte care era chinuit de ispitele vrajmasului de multa vreme. Si intr-o noapte, nu-mi amintesc exact detaliile povestirii, acel calugar l-a legat pe demon cu puterea lui Hristos, tinandu-l prizonier sub un lighean. Si nu numai ca era prizonier, dar a fost obligat tot de puterea lui Dumnezeu sa-i raspunda omului la orice intrebare ar fi avut... Si printre altele, il intreaba batranul: care este puterea ta? Si a raspuns diavolul de sub lighean: puterea mea este atat de mare incat intr-o clipa as putea sa distrug intreg Pamantul fara nici o dificultate...
Ce-ar fi daca Dumnezeu nu ar limita raul care s-ar putea face? Cred ca intreg Universul asa cum il stim noi ar inceta sa existe, devenind probabil un haos imens sau o singularitate de gen gaura neagra, un nimic primordial - caci vrajmasul uraste toata Creatia lui Dumnezeu, dar in mod special pe om, care este incununarea ei si al carui scop este sa ajunga asemenea lui Dumnezeu, in har...
|
Si cam care ar fi diferenta intre un rau mai mic si unul mai mare? Finalul e acelasi
|