![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu ne este noua dat sa intelegem toate acestea. Totusi, imi aduc aminte vag de o istorioara ortodoxa:
Era un parinte care era chinuit de ispitele vrajmasului de multa vreme. Si intr-o noapte, nu-mi amintesc exact detaliile povestirii, acel calugar l-a legat pe demon cu puterea lui Hristos, tinandu-l prizonier sub un lighean. Si nu numai ca era prizonier, dar a fost obligat tot de puterea lui Dumnezeu sa-i raspunda omului la orice intrebare ar fi avut... Si printre altele, il intreaba batranul: care este puterea ta? Si a raspuns diavolul de sub lighean: puterea mea este atat de mare incat intr-o clipa as putea sa distrug intreg Pamantul fara nici o dificultate... Ce-ar fi daca Dumnezeu nu ar limita raul care s-ar putea face? Cred ca intreg Universul asa cum il stim noi ar inceta sa existe, devenind probabil un haos imens sau o singularitate de gen gaura neagra, un nimic primordial - caci vrajmasul uraste toata Creatia lui Dumnezeu, dar in mod special pe om, care este incununarea ei si al carui scop este sa ajunga asemenea lui Dumnezeu, in har...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Creatia va fi innoita, transfigurata dupa Apocalipsa si raul va fi separat pentru totdeauna de bine. Unii inteleg expresia "sfarsitul lumii" ca fiind distrugerea Pamantului (sau a Universului?! :) ) eventual prin armele nucleare. Nu, Pamantul va fi readus la conditia dintai, cand "erau bune toate". Demonii si cei care au ales sa fie de partea lor vor fi separati de cei care au ales sa ramana in binele lui Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]()
Apocalipsa, demoni ... Florine, despre ce basme vorbesti?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() insa impune anumite limite raului - altfel lumea s-ar autodistruge in scurt timp. topcat: "Si cum anume o face?" topcat: "Si cam care ar fi diferenta intre un rau mai mic si unul mai mare? Finalul e acelasi" Am incercat sa-i explic lui topcat ca finalul nu e oricum acelasi si ca raul este limitat de Pronia divina.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Finalul acestui eon depinde intr-adevar de limitarea raului de catre Dumnezeu; la fel, mai depinde si de cum ne impotrivim noi insine raului, tot cu ajutorul Lui. Insa acest final este doar sfarsitul unei perioade, cea de test in care a inceput o viata vesnica pentru noi. Continuarea ei se va face in urmatorul eon sau veac si tot asa in vecii vecilor... Unii evoluand catre Dumnezeu, altii stagnand intr-o stare de rau care ii va tine intr-o monotonie disperata si vesnica, departe de Creator, la marginea existentei.
|
|||
|
|||
![]()
Evident ca nu ne este dat sa stim toate; cate putin, cate un bob pe an se aduna in capul nostru inteligenta. Apoi, Dumnezeu are dusmani, ceva Atotputernic are dusmani. Ce tot spui acolo Florin?
|
![]() |
Tags |
bunatatea lui dumnezeu |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 18:56:52 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 12:31:10 |
|