View Single Post
Vechi 14.05.2009, 11:26:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=emanuel2007;137555]" Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . "
vad ca de acuma te contrazici si cu textul pe fata ; mai sus le-a spus maicilor respective sa ajunga si ele sa nu mai aiba scurgeri trupesti ..."

Nu este vorba despre maici CONCRET in text. Nu ma convinge, chiar daca le vorbea maicilor,
desi ma indoiesc - se poate ca omul sa fi crezut ca si femeile au scurgeri cand se excita. Sau poate, cum ziceam mai sus, se referea la scurgerile vaginale produse e excitatia sexuala.
Omul da exemplu de la el pentru curatia din suflet, ca atunci nu mai ai nici scurgeri. Nu le spune EXPLICIT sa nu aiba ciclu. La femei menstruatia nu se numeste scurgere, se numeste la parinti putin pudic, 'randuiala femeiasca' sau asa ceva, NICAIERI scurgere. Uite-te si in canoane.

"In plus nu e afirmatia numai a unui singur sfant : canoanele care au interzis femeii sa se impartaseasca 7 zile din pricina ciclului , asta si inseamna : ca au pacatuit de moarte ... "

Cuvintele 'asta inseamna' sunt punse inaintea unei interpretari, inb limba romana pe care o cunosc eu.
Este o regula de lingvistica si loigica la mintea oricui.
Nu 'inseeamna' asta, se considera ca nu este bine sa te impartasesti, pentru ca nu esti intr-o stare potrivita cu impartasania (de ce, de asta incercam sa discutam aici inainte sa intervii tu) dar nu ca este pacat, altfel te-ar intreba preotul la spovedanie daca ai avut ciclu luna asta.

Iar in inderptarul pe care il citezi se spune doar sa nu se impartaseasca, nu se spune textual ca e pacat. Uite-te la listele de pacate pe care le cunosti si spune-mi daca gasesti ciclul pe acolo. Gasesti ce vrei si ce nu vrei, printre altele si daca te-ai spalat cu sapun parfumat si alte bazaconii, dar de ciclu nu scrie in listele astea.
Ai intrebat vreun preot in care ai tu incredere daca se considera ciclul pacat?

E de ajuns?
Gata, am incheiat aici cu discutia asta cu tine, ca iar ne invartim in cerc, si iar ajungem la invective.