![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu m-ai suparat. N-am gasit nici eu raspunsul simplu. Cine stie...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum faci de fiecare data cand lumea te contrazice pera mult si nu are aceeasi parere ca tine. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=emanuel2007;137555]" Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . "
vad ca de acuma te contrazici si cu textul pe fata ; mai sus le-a spus maicilor respective sa ajunga si ele sa nu mai aiba scurgeri trupesti ..." Nu este vorba despre maici CONCRET in text. Nu ma convinge, chiar daca le vorbea maicilor, desi ma indoiesc - se poate ca omul sa fi crezut ca si femeile au scurgeri cand se excita. Sau poate, cum ziceam mai sus, se referea la scurgerile vaginale produse e excitatia sexuala. Omul da exemplu de la el pentru curatia din suflet, ca atunci nu mai ai nici scurgeri. Nu le spune EXPLICIT sa nu aiba ciclu. La femei menstruatia nu se numeste scurgere, se numeste la parinti putin pudic, 'randuiala femeiasca' sau asa ceva, NICAIERI scurgere. Uite-te si in canoane. "In plus nu e afirmatia numai a unui singur sfant : canoanele care au interzis femeii sa se impartaseasca 7 zile din pricina ciclului , asta si inseamna : ca au pacatuit de moarte ... " Cuvintele 'asta inseamna' sunt punse inaintea unei interpretari, inb limba romana pe care o cunosc eu. Este o regula de lingvistica si loigica la mintea oricui. Nu 'inseeamna' asta, se considera ca nu este bine sa te impartasesti, pentru ca nu esti intr-o stare potrivita cu impartasania (de ce, de asta incercam sa discutam aici inainte sa intervii tu) dar nu ca este pacat, altfel te-ar intreba preotul la spovedanie daca ai avut ciclu luna asta. Iar in inderptarul pe care il citezi se spune doar sa nu se impartaseasca, nu se spune textual ca e pacat. Uite-te la listele de pacate pe care le cunosti si spune-mi daca gasesti ciclul pe acolo. Gasesti ce vrei si ce nu vrei, printre altele si daca te-ai spalat cu sapun parfumat si alte bazaconii, dar de ciclu nu scrie in listele astea. Ai intrebat vreun preot in care ai tu incredere daca se considera ciclul pacat? E de ajuns? Gata, am incheiat aici cu discutia asta cu tine, ca iar ne invartim in cerc, si iar ajungem la invective. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Anna vroia de fapt sa discute despre sensul acestei interdictii. Nu daca e pacat sau nu. Chiar daca vine din VT, unde sangele se considera ca te necurateste, ar trebui sa vedem ce semnificatie aveau interdictiile de sange la el, in general. Sa incerc: Sangele era considerat simbolul vietii, deci al sufletului omului. Sa versi sange era considerat, simbolic, ca un fel de pierdere a sufletului, de slabire a lui. Sa nu uitam ca in VT se faceau sacrificii de animale pt iertarea pacatelor. Deci sangele avea si un rol pozitiv cand era varsat pentru rascumparare. Iar Hristos cand si-a varsat sangele a facut-o odata pentru totdeauna ca sacrificu pt noi toti. Revenind la interdictii, nu era voie in VT sa mananci sange, trebuiau curatate de sange animalele (cum fac si acum evreii credinciosi care mai interpreteaza literal aceste interdictii). In acelasi timp, nu era voie sa mananci unele animale. Insa dupa Rusalii, sfantul Petru are o viziune in care Hristos in cere sa manance si animale necurate. Implicit, si sange, si orice, pt ca, i se spune 'Dumnezeu pe toate le-a facut curate' (se referea simbolic si la convertirea neevreilor) Deci, in mod logic, interdictiile din VT cu privire la ce ai si nu ai voie sa mananci, atingi, etc nu mai sunt valabile prt crestini. Ar treui sa nu mai fie valabila nici cea cu ciclul. Trebuie neaparat sa regasesc ce spune exact sf. Ioan Gura de Aur. El este impotriva acestei greguli si spune ca numai pacatul ne necurateste, si deci o femeie la ciclu nefiind pacatoasa nu are de ce sa stea deoparte. Eu cunosc preoti care nu cer sa se respecte aceasta regula. |
|
|||
|
|||
![]()
Inca ceva: si femeile care au nascut si au scurgeri de sange vreo 40 de zile tinute, in uzajul actual, departe de Biserica. Aia nici Emanuel nu cred ca ar mai spune ca e pacat, dar cine stie? Adica poate ar trebui femeia aia prin curatie si rugaciune sa nu mai aiba rani si sa nu mai sangereze..
Adica faptul ca biata femeie isi da trupul si suporta rani interioare ca sa nasca, si din cauza asta ii curge siange, sa fie pacat?? este o slabiciune omeneasca care daca vrem, sa zicem, vine de la cadere, dar nu are nimic de-a face cu pacatul. De ce o femeie lehuza, care in general este depimata de la schimbarea hormonala, are dureri, etc, si are cu atat mai mare nevoie de Hristos sa nu poata sa se duca la biserica si sa se impartaseasca, sa caute alinare la Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Fani71;137593]
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am gresit quote-ul la ultimul, era postarea lui Fani, nu a lui emanuel
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate fi si pricina de poticnire ca sa zic asa pentru cineva care de exemplu ar dori sa vina la ortodoxie. Sa dea de absurditati de astea si nimeni sa nu poate sa-i dea motive serioase. Pe buna dreptate ar zice ca ortodocsii sunt misogini.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Barbatii au scurgeri cateodata, dar nu lunar, si cateva zile. Femeile sunt oprite 7 zile pt ceva care le depaseste vointa si le doare, barbatii o zi pt ceva care le produce placere (cateodata, dar in orice caz nu durere) si cateodata nici nu le depaseste vointa, daca se intampla ca au avut ganduri sexuale. Pai asta nu e discriminare nedreapta, oameni buni? Eu zic ca este. De aia vrea Emanuel sa demonstreze ca e pacat si inca mai mare ca la ei, ca nu poate accepta ca ciclul este ceva natural, sau hai sa-i zicem, inevitabil in starea in care ne aflam noi acum pe pamant. Si in plus: femeia se nevoieste, duce sarcina, are dureri de nastere, alapteaza, si pe urma este oprita de la Taine taman cand are mai multa nevoie. Acum, o sa ziceti ca sunt revoltata impotriva Bisreicii. Nu, m-a luat gura putin pe dinainte.. ;-) Ca iar m-am cam enervat. Dumnezeu sa ma ierte! Dar nu mai sterg. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|