Citat:
Īn prealabil postat de naephius
Chiar daca stie dinainte ce vei alege, Dumnezeu nu te forteaza sa alegi ceva, ci tu alegi, de bunavoie si nesilit de nimeni. Libertatea de vointa nu e incompatibila cu atotstiinta divina. El stie dinainte de intemeierea lumii unde-mi voi petrece vesnicia, dar asta nu-mi influenteaza cu nimic alegerile, pentru ca El nu mi le predestineaza, nu mi le determina, ci eu le aleg. El doar cunoaste finalul lor. Daca El stie dinainte ce voi alege, nu inseamna nicidecum ca nu am vointa libera. Nu e Dumnezeu rau pentru ca stie inainte sa ma creeze ca voi merge in iad, pentru ca eu am ales iadul, nu El. El mi-a spus sa aleg Viata, si mi-a spus si ce se va intampla cu mine daca n-o voi alege. Nu El ma determina sa aleg moartea, eu o aleg de bunavoie. Dimpotriva, El striga la mine sa aleg Viata.
|
Tu alegi iadul sau raiul insa putea sa treaca foarte bine peste etapa de alegere. Putea sa ne creeze direct in iad sau rai.
Voi nu vedeti ca aveti exact aceleasi probleme ca stiinta, in sensul ca nu puteti stii care este sensul universului? Doar ca voi nu recunoasteti? De fapt nu recunoasteti ca recunoasteti, e mai corect.
Citat:
El stie mai bine de ce a facut asta.
|
Tu doar speri sa stie, habar nu ai de fapt.
Citat:
Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales.
|
Tu iti dai seama ce spui?