Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 12:11:18
naephius
Guest

Implicit

Chiar daca stie dinainte ce vei alege, Dumnezeu nu te forteaza sa alegi ceva, ci tu alegi, de bunavoie si nesilit de nimeni. Libertatea de vointa nu e incompatibila cu atotstiinta divina. El stie dinainte de intemeierea lumii unde-mi voi petrece vesnicia, dar asta nu-mi influenteaza cu nimic alegerile, pentru ca El nu mi le predestineaza, nu mi le determina, ci eu le aleg. El doar cunoaste finalul lor. Daca El stie dinainte ce voi alege, nu inseamna nicidecum ca nu am vointa libera. Nu e Dumnezeu rau pentru ca stie inainte sa ma creeze ca voi merge in iad, pentru ca eu am ales iadul, nu El. El mi-a spus sa aleg Viata, si mi-a spus si ce se va intampla cu mine daca n-o voi alege. Nu El ma determina sa aleg moartea, eu o aleg de bunavoie. Dimpotriva, El striga la mine sa aleg Viata.

Cum ai fi vrut sa ne creeze, roboti care sa nu poata face decat binele ? La ce bun atunci toata creatia ? Iar daca a ales sa creeze in loc sa nu creeze, chiar stiind ca vom cadea, El stie mai bine de ce a facut asta. Eu spun ca a vrut sa-si faca fii dupa har, care sa aiba viata vesnica, iubindu-L liber pe El, Viata. Nu e Dumnezeu rau pentru ca ne-a creat, chiar stiind dinainte ca vom cadea. Omul a ales raul, e adevarat, fiind amagit de Dracu', dar Dracu' nu l-a obligat sa-l aleaga, ci tot omul l-a ales in final. Deci vina e a omului libervoitor, nu a lui Dumnezeu. Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales. Cu ce e vinovat sau rau Dumnezeu ? Scriptura ne spune ca a randuit mai inainte de intemeierea lumii pe Hristos ca sa ne aduca rascumpararea, sa ne dea viata din morti. Faptul ca Hristos, Samanta femeii va zdrobi capul Semintei sarpelui, a fost profetit inca din Eden: "Vrășmășie voi pune între tine și femeie, între Sămînța ta și Sămînța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu Ii vei zdrobi călcîiul". Dumnezeu stia dinainte de intemeierea lumii ca omul va cadea, de-asta i-a randuit Rascumparator. Dar asta nu inseamna nicidecum ca a dorit ca noi sa cadem.

Totusi, Dumnezeu nu ne-a lasat fara solutie dupa cadere, ci s-a milostivit de noi, trimitand pe Fiul Sau in istorie ca sa ne rascumpere, pentru ca ne-a iubit.
Reply With Quote

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10