View Single Post
Vechi 18.05.2009, 10:54:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Numai ca smerenia nu se capata prin lipsa de cunoastere. Sunt sigur ca sunteti de acord cu mine. V-am urmarit postarile si am vazut ca aveti o minte destupata si un spirit cercetator. Si totusi, nu mi-ati parut lipsit de smerenie.
Bineinteles ca smerenia nu presupune ignoranta si nestiinta. De fapt acestea sunt doua pacate grave! Insa smerenia este o conditie necesara celor care se avanta in hermeneutica textelor scripturale.
Citat:
Si mie imi face placere sa caut povete la altii. Dar totdeauna le verific. Omul este supus greselii. Imi place exemplul din Sfanta Scriptura unde insusi Apostolul Pavel este verificat cu Scriptura. Si pentru asta, acei credinciosi sunt laudati. (Fapte cap. 17:11)
Da, stiu versetul. Fara sa ma laud. :)

Niste calugari l-au intrebat pe Parintele Galeriu, relativ recent: Cum vom sti noi in ce fel sa facem ascultare de superiorii nostri? Si le-a raspuns simplu: In orice veti face sa aveti dovada sau confirmarea in Sfanta Scriptura.
Citat:
Din pacate sunt destui care, daca ajung sa cunoasca, sunt loviti de mandrie. Credeti ca atunci cand cunosc mai putine sunt mai smeriti? Nu. Numai ca atunci nu au cum sa-si arate mandria.
Asa e.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote