Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Eu inteleg asa: degeaba esti expert in teologie si stii Scripturile pe dinafara daca iti lipsesc virtutile necesare mantuirii. Sau: trairea este mult mai presus decat cunostinta (de asta Serafimii cei plini de dragoste sunt cel mai aproape de Dumnezeu si Heruvimii atotintelepti si cunoscatori ai tuturor tainelor Creatiei sunt mai departe). Pentru ca Dumnezeu se uita cu precadere la inima omului, nu?
Iata de ce am postat prima povestioara: ca sa inteleagem ca stiinta sau pseudostiinta semeteste, are obiceiul de a-l inalta pe om cu gandul parerii de sine (in lipsa unui povatuitor experimentat), pe cand smerenia este calea placuta lui Hristos, fara de care nu putem fi asemenea Lui.
|
Numai ca smerenia nu se capata prin lipsa de cunoastere. Sunt sigur ca sunteti de acord cu mine. V-am urmarit postarile si am vazut ca aveti o minte destupata si un spirit cercetator. Si totusi, nu mi-ati parut lipsit de smerenie.
Si mie imi face placere sa caut povete la altii. Dar totdeauna le verific. Omul este supus greselii. Imi place exemplul din Sfanta Scriptura unde insusi Apostolul Pavel este verificat cu Scriptura. Si pentru asta, acei credinciosi sunt laudati. (Fapte cap. 17:11)
Din pacate sunt destui care, daca ajung sa cunoasca, sunt loviti de mandrie. Credeti ca atunci cand cunosc mai putine sunt mai smeriti? Nu. Numai ca atunci nu au cum sa-si arate mandria.