Citat:
În prealabil postat de anita
Da , dar de ce numai preotii din Occident au astfel de idei ,aparent imbatabile ?
Eu stiu ca trebuie sa nu am pete pe haina purtata la nunta.
De unde stie preotul cu ce a gresit mireanul in ultimul timp chiar daca este serios si vine la biserica ?
Si preotii , chiar daca nu se spovedesc ,ei trebuie sa fie precum preotii de la inceputul crestinismului ,deci cu cat mai putine pacate.
Un preot vrednic merge si se spovedeste cand simte ca a gresit cu ceva ,el cunoaste mai bine decat noi canoanele.
Deci pastram obiceiurile de la inceputul crestinismului cand oamenii erau mult mai curati sufleteste decat cei din zilele noastre ,dar starea noastra de pacatosenie e mult mai mare.
Articolul par.Calciu mi se pare f.bine argumentat ,sa se tina cont de traditie.
|
Este un subiect dificil intr-adevar. De fapt nu asta e tema aici, insa mi se pare o tema mai pozitiva decat threadul in care este ;-)
Ai citit capitolul erspectiv, anita? Merita sa vezi si parerea asta.
Nu numai preotii trebuie sa se straduiasca sa fie ca cei de la inceputuri, dar si noi. Nicaieri la inceputuri nu se facea aceasta deosebire intre ei si noi.
Un mirean credincios ca si un preot trebuie sa se cerceteze si sa se spovedeasca de indata ce a gresit cu ceva. Nu este vorba de canoane aici, ci de pacate, or pacatele tot crestinul ar trebui sa stie cate sunt, nu sunt o mie de canoane.
Nu numai preotii din occident au astfel de idei, si in Romania in Ardeal le au unii , si in alte tari cum ar fi Grecia sau Liban si Siria.
Si eu gandeam asa la inceput iar parintele meu nu m-a obligat sa fac cum credea el, m-a lasat sa ma impartasesc mai intai numai cu spovedanie si mai tarziu cand am inteles si eu unele lucruri mi-a zis sa ma impartasesc des. Este bineintleles importanta relatia cu duhovnicul.