Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
5. Judecata de Apoi graul va desparti raul de bine. Sfintii, dreptii si cei buni vor ajunge in Imparatie. (Matei 25, 34)
Dar in din Fericiri stim ca cei blanzi vor mosteni pamantul (Matei 5, 5). Sa intelegem deci ca Imparatia va contine Pamantul ca planeta pe care locuim? Sau ca acest pamant (innoit atunci) are acelasi inteles ca si pamantul Genezei, adica Universul nostru observabil? Din moment ce vom avea trupuri nestricacioase, tot ce este posibil.
Sau altfel intrebat: unii vor fi in Cer langa Dumnezeu si altii pe pamant dupa Judecata?
|
Nu crezi ca intrebarile astea ar trebui sa le pui unor persoane mai avizate decat 'forumistii',asta in cazul in care vrei sa cu adevarat sa stii ceva?Nu critic pe nimeni,este doar o remarca.Pana la urma daca citeste vreun alt 'habarnist' poti sa-l influentezi cu pararile si intrebarile tale 'habarnistice' si sa iasa o discutie din care sa se nasca niste concluzii de o intelepciune rara.Ca si cum niste orbi vor sa gaseasca o poteca si se incurajeaza unul pe altul(fara aluzie ). NU ma consider in masura de a te scoate la lumina dar cel putin ,vazand ca insisti cu intrebarile si concluziile astea nedemne de niste muritori ca noi ,vreau macar sa-ti sugerez sa o iei mai domol.Cam asa s-au nascut si sectele...din astfel de disecari pe marginea Bibliei(apropos de referirile care le faci,insotite de locul in care se gasesc in Biblie)Noi nu avem voie sa cautam sa ni le explicam noi...Cine vrei sa-ti dea tie un raspuns,'geta' si cu 'misu72'?(sper sa nu fie cineva pe-aici cu nick-urile astea pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni).De aceea iti recomand,cu riscul de a repeta...intreaba un preot sau un calugar. Iarta-ma te rog daca te-am suparat,dar simteam nevoia sa-ti spun,pe masura ce-ti citeam replicile in topic.E normal sa intrebi mai ales daca nu stii dar vezi numai 'pe cine' si ce fel de intrebari pui,mai ales cand are acces la acestea ,inclusiv la raspunsuri ,tot omul mai mult sau mai putin cunoscator care, vazand numele site-ului-'crestin -ortodox-poate crede ca aici a gasit raspunsul cel mai corect.Nu vreau sa starnesc o polemica in forumul vostru si nici nu pretind sa imi dea cineva dreptate ci doar mi-am spus parerea caci nu m-am putut abtine.O zii buna tuturor.