Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2009, 13:51:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

5. Judecata de Apoi graul va desparti raul de bine. Sfintii, dreptii si cei buni vor ajunge in Imparatie. (Matei 25, 34)

Dar in din Fericiri stim ca cei blanzi vor mosteni pamantul (Matei 5, 5). Sa intelegem deci ca Imparatia va contine Pamantul ca planeta pe care locuim? Sau ca acest pamant (innoit atunci) are acelasi inteles ca si pamantul Genezei, adica Universul nostru observabil? Din moment ce vom avea trupuri nestricacioase, tot ce este posibil.

Sau altfel intrebat: unii vor fi in Cer langa Dumnezeu si altii pe pamant dupa Judecata?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 15:53:28
IonutS's Avatar
IonutS IonutS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

La Judecata de Apoi se va tine cont si de pacatele pe care le-am impartasit la spovedanie ?
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 16:41:13
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonutS Vezi mesajul
La Judecata de Apoi se va tine cont si de pacatele pe care le-am impartasit la spovedanie ?
Nu. Pentru ca de aceea exista spovedania, ca ele sa ,,se stearga". Categoric, nu!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 18:52:35
matiz78 matiz78 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
5. Judecata de Apoi graul va desparti raul de bine. Sfintii, dreptii si cei buni vor ajunge in Imparatie. (Matei 25, 34)

Dar in din Fericiri stim ca cei blanzi vor mosteni pamantul (Matei 5, 5). Sa intelegem deci ca Imparatia va contine Pamantul ca planeta pe care locuim? Sau ca acest pamant (innoit atunci) are acelasi inteles ca si pamantul Genezei, adica Universul nostru observabil? Din moment ce vom avea trupuri nestricacioase, tot ce este posibil.

Sau altfel intrebat: unii vor fi in Cer langa Dumnezeu si altii pe pamant dupa Judecata?
Nu crezi ca intrebarile astea ar trebui sa le pui unor persoane mai avizate decat 'forumistii',asta in cazul in care vrei sa cu adevarat sa stii ceva?Nu critic pe nimeni,este doar o remarca.Pana la urma daca citeste vreun alt 'habarnist' poti sa-l influentezi cu pararile si intrebarile tale 'habarnistice' si sa iasa o discutie din care sa se nasca niste concluzii de o intelepciune rara.Ca si cum niste orbi vor sa gaseasca o poteca si se incurajeaza unul pe altul(fara aluzie ). NU ma consider in masura de a te scoate la lumina dar cel putin ,vazand ca insisti cu intrebarile si concluziile astea nedemne de niste muritori ca noi ,vreau macar sa-ti sugerez sa o iei mai domol.Cam asa s-au nascut si sectele...din astfel de disecari pe marginea Bibliei(apropos de referirile care le faci,insotite de locul in care se gasesc in Biblie)Noi nu avem voie sa cautam sa ni le explicam noi...Cine vrei sa-ti dea tie un raspuns,'geta' si cu 'misu72'?(sper sa nu fie cineva pe-aici cu nick-urile astea pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni).De aceea iti recomand,cu riscul de a repeta...intreaba un preot sau un calugar. Iarta-ma te rog daca te-am suparat,dar simteam nevoia sa-ti spun,pe masura ce-ti citeam replicile in topic.E normal sa intrebi mai ales daca nu stii dar vezi numai 'pe cine' si ce fel de intrebari pui,mai ales cand are acces la acestea ,inclusiv la raspunsuri ,tot omul mai mult sau mai putin cunoscator care, vazand numele site-ului-'crestin -ortodox-poate crede ca aici a gasit raspunsul cel mai corect.Nu vreau sa starnesc o polemica in forumul vostru si nici nu pretind sa imi dea cineva dreptate ci doar mi-am spus parerea caci nu m-am putut abtine.O zii buna tuturor.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 09:36:58
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Salut si bine ai venit printre noi.

Citat:
În prealabil postat de matiz78 Vezi mesajul
Nu crezi ca intrebarile astea ar trebui sa le pui unor persoane mai avizate decat 'forumistii',asta in cazul in care vrei sa cu adevarat sa stii ceva?
Gasesc intrebarile mele decente si nesmintitoare. Am multe intrebari pe care m-am abtinut sa le fac publice pe forum tocmai pentru ca ar sminti pe unii.
Citat:
Nu critic pe nimeni,este doar o remarca.
Remarcile sunt binevenite. Si criticile la fel. :)
Citat:
Pana la urma daca citeste vreun alt 'habarnist' poti sa-l influentezi cu pararile si intrebarile tale 'habarnistice' si sa iasa o discutie din care sa se nasca niste concluzii de o intelepciune rara.
Scopul intrebarilor este aflarea unui raspuns plauzibil printre multele pareri ale celor care scriu pe aici. Sa stii ca eu nu sunt de acord ca lumea sa traiasca in ignoranta si nestiinta pentru ca studiul Bibliei duce la dileme sau la cunostina semetitoare.
Citat:
Ca si cum niste orbi vor sa gaseasca o poteca si se incurajeaza unul pe altul(fara aluzie ).
Majoritatea suntem orbi, dar se mai gasesc si chiori care sa bajbaiasca dupa Adevar, macar si in ghicitura...
Citat:
NU ma consider in masura de a te scoate la lumina dar cel putin ,vazand ca insisti cu intrebarile si concluziile astea nedemne de niste muritori ca noi ,vreau macar sa-ti sugerez sa o iei mai domol.
Multumesc pentru sugestie.
Citat:
Cam asa s-au nascut si sectele...din astfel de disecari pe marginea Bibliei(apropos de referirile care le faci,insotite de locul in care se gasesc in Biblie)
Partial corect. Insa gandeste-te ca foarte multi asa-zisi ortodocsi trec de partea lor pentru ca nu au nici macar cunostintele de baza scripturale, nu-si cunosc Traditia si, cand ii aud pe prozelitorii care le bat la usa, au senzatia ca primesc adevarul din gura lor. Eu vreau sa-mi explic unele lucruri care tin de credinta mea si care nu-mi sunt clare si pot sa-ti spun ca amsi binecuvantarea duhovnicului "sa ma sfatuiesc si cu fratii crestini" in diverse probleme.
Citat:
Noi nu avem voie sa cautam sa ni le explicam noi...
Ar fi minunat sa avem Duminica seara cate o ora-doua de intalniri catehetice in parohiile noastre, in care preotul sa ne clarifice dilemele, sa ne indrume si sa ne sfatuiasca in diverse probleme, unde sa facem un studiu biblic serios samd. Dar pana au timp preotii de noi, trebuie sa ne descurcam romaneste si sa folosim la rigoare si internetul, si cartile Sfintilor Parinti. Cat despre expresia "credeti si nu cercetati" - nu e biblica si nici sanatoasa.
Citat:
Cine vrei sa-ti dea tie un raspuns,'geta' si cu 'misu72'?(sper sa nu fie cineva pe-aici cu nick-urile astea pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni).
Am acusi un an de cand sunt pe forum si ii stiu pe cei care se pricep mai bine sa raspunda. Daca intra Geta si-si da cu parerea cand ar trebui sa taca, treaba ei, sa fie sanatoasa.
Citat:
De aceea iti recomand,cu riscul de a repeta...intreaba un preot sau un calugar.
Greu de gasit preoti liberi si care sa aiba si 30 de minute pentru tine pentru clarificari. Iar preoti foarte bine pregatiti sunt si mai putini. Si manastiri sunt putine in zona Timisoarei din pacate...
Citat:
Iarta-ma te rog daca te-am suparat,dar simteam nevoia sa-ti spun,pe masura ce-ti citeam replicile in topic.
Nu am de ce sa ma supar. Daca m-as supara dintr-atat, ce rost ar mai avea sa perd vremea pe forumul ortodox?!
Citat:
E normal sa intrebi mai ales daca nu stii dar vezi numai 'pe cine' si ce fel de intrebari pui,mai ales cand are acces la acestea ,inclusiv la raspunsuri ,tot omul mai mult sau mai putin cunoscator care, vazand numele site-ului-'crestin -ortodox-poate crede ca aici a gasit raspunsul cel mai corect.
:) Cautati si veti afla. Fiecare crede ce vrea, nu-l influentez eu prin postarile mele...
Citat:
Nu vreau sa starnesc o polemica in forumul vostru si nici nu pretind sa imi dea cineva dreptate ci doar mi-am spus parerea caci nu m-am putut abtine.
Foarte bine, esti binevenit si data viitoare.
Citat:
O zii buna tuturor.
La fel si tie.

Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 22:44:35
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
5. La Judecata de Apoi se va desparti raul de bine. Sfintii, dreptii si cei buni vor ajunge in Imparatie. (Matei 25, 34)

Nu stie nimeni sa ma lamureasca?...

Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 23:47:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Locație: Bruxelles
Implicit raspuns de la geta

Citat:

Salut, aici geta! :-)

Din cate stiu eu, la inviere va fi 'un pamant nou si un cer nou', deci, intr-un fel, va fi un univers nou, inviat si el. Cum trupurile noastre vor fi cu totul altfel, 'trupuri duhovnicesti', si pamantul va fi cu totul altfel. Cum anume va fi, asta nu stim. Se poate banui doar prin imagini - de ex. pt trup exista imaginea grauntelui de grau care devine planta. In graunte exista deja informatia genetica pt planta, dar noi numai o ghicim, ci nu stim cum va arata planta.
Sau poate nu am inteles eu bine intrebarea, vroiai poate sa intrebi daca vor mosteni terra inviata sau toate galaxille inviate? ;o)

Speculatie:

In lumea de acum, infinitatea materiala a universului este un fel de oglindire, simbolizeaza infinitatea lui Dumnezeu. Insa ea este insurmontabila acum pentru trupurile noastre limitate, neinviate, si nu ne este accesibila, deci nu este pt noi lumea in care traim daca nu se afla la o distanta rezonabila.

In lumea inviata, insa, aceasta infinitate va deveni surmontabila, deci noi vom putea fi in acelasi timp peste tot. Vom avea alta relatie cu spatiul. Deci, daca asa este, pamantul din fericiri se refera la tot universul, intr-un fel.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2009, 14:13:26
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sau poate nu am inteles eu bine intrebarea, vroiai poate sa intrebi daca vor mosteni terra inviata sau toate galaxille inviate? ;o)

In lumea inviata, insa, aceasta infinitate va deveni surmontabila, deci noi vom putea fi in acelasi timp peste tot. Vom avea alta relatie cu spatiul. Deci, daca asa este, pamantul din fericiri se refera la tot universul, intr-un fel.
Salve tanti Jeta,

Aici Habarnistu' Cronofag.

Mai intai trebuie sa clarificam care este pamantul din Fericiri.

a) Daca este vorba despre Univers, putem presupune ca Imparatia Cerurilor se confunda cu pamantul, din moment ce Cerurile pot exista in dimensiunile subtile si neaccesibile noua deocamdata. Dar cred ca e fals sa gandim asa, din moment ce se face distinctie intre ele chiar in Fericiri.

b) Daca e vorba despre Terra, atunci presupunem ca cei blanzi vor ajunge la conditia dintai a protoparintilor, care, in interpretarea unora, traiau la inceput pe Pamant cu trupul si in Rai cu duhul, adica intr-o stare contemplativ-extatica apropiata de Dumnezeu din care au cazut din cauza inclinatiei spre cele pamantesti.

Una peste alta, eu asta nu inteleg: dupa Judecata unii vor mosteni pamantul si altii Imparatia Cerurilor?

Reply With Quote
Vechi 24.05.2009, 16:38:56
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Salve tanti Jeta,

Aici Habarnistu' Cronofag.

Mai intai trebuie sa clarificam care este pamantul din Fericiri.

a) Daca este vorba despre Univers, putem presupune ca Imparatia Cerurilor se confunda cu pamantul, din moment ce Cerurile pot exista in dimensiunile subtile si neaccesibile noua deocamdata. Dar cred ca e fals sa gandim asa, din moment ce se face distinctie intre ele chiar in Fericiri.

b) Daca e vorba despre Terra, atunci presupunem ca cei blanzi vor ajunge la conditia dintai a protoparintilor, care, in interpretarea unora, traiau la inceput pe Pamant cu trupul si in Rai cu duhul, adica intr-o stare contemplativ-extatica apropiata de Dumnezeu din care au cazut din cauza inclinatiei spre cele pamantesti.

Una peste alta, eu asta nu inteleg: dupa Judecata unii vor mosteni pamantul si altii Imparatia Cerurilor?
Eu cred ca pe biata geta o depaseste aceasta problema :-(
Poate Imparatia cerurilor se confunda cu pamantul inviat?
Si pamantul cu universul?
Adica, deosebirile vor mai exista, dar ele vor fi cu totul altele decat sunt acuma, in lumea inviata ('cer nou si pamant nou')
De fapt, lucrurile astea crede geta dupa mintea ei ca nu prea sunt sistematizate dogmatic in teologia ortodoxa - se zice cand asa cand asa, cer, pamant, rai... Biserica s-a ferit sa speculeze prea mult despre astea, atunci cand nu exista revelatii clare sau cand nu este pericol de erezie. Catolicii au descris cam prea exact ce se petrece dupa moarte, noi mai putin.
Dar repet, nu stie tanti geta..
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 00:18:49
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

[COLOR=red]Sau altfel intrebat: unii vor [COLOR=red]fi[/COLOR] in Cer langa Dumnezeu si altii pe pamant dupa Judecata?[/COLOR]

[COLOR=black]Ionut , nu am pretentia ca voi da un raspuns corect .Dar poate ca ne va fi [COLOR=darkorchid]de[/COLOR] folos si cu ajutorul lui Fani punand cap la cap ce stie fiecare poate ne vom lamuri .[/COLOR]

Matei 5 -3
3.Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este [COLOR=purple]împărăția[/COLOR] [COLOR=purple]cerurilor[/COLOR]
5.Fericiți cei blânzi, că aceia [COLOR=purple]vor[/COLOR] [COLOR=purple]moșteni[/COLOR] [COLOR=purple]pământul[/COLOR].

Petru 2,3-13
13-.Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, [COLOR=purple]ceruri noi și pământ nou,[/COLOR] în care locuiește dreptatea.

evrei 11-10
10.Căci aștepta [COLOR=purple]cetatea cu temelii puternice[/COLOR], al cărei meșter și lucrător este Dumnezeu.

16.Dar acum ei doresc una mai bună, adică pe [COLOR=purple]cea[/COLOR] [COLOR=purple]cerească.[/COLOR] Pentru aceea Dumnezeu nu Se rușinează de ei ca să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a gătit lor cetate.

Cetatea = Noul Ierusalim se afla in cer ..acolo vor locui cei mantuiti ,apoi asa cum zice Domnul se vor muta pe pamantul nou

Apocalipsa

1.Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este.

2.Și am văzut [COLOR=purple]cetatea sfântă, noul Ierusalim, [/COLOR][COLOR=purple]pogorându-se din cer de la[/COLOR] [COLOR=purple]Dumnezeu,[/COLOR] gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei[COLOR=black]. [/COLOR]

3.Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.

27.Și în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului.

Sper ca ai inteles ,, ceva ,,

Alta ,, GETA ,, depasita de problema dar cu dorinta de a o rezolva . Nu radeti si nu dati cu piatra !

.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intrebari... victortiti89 Din Noul Testament 7 17.12.2011 17:39:11
Intrebari sebastian1988 Homosexualitatea 7 01.06.2011 19:21:23
Intrebari mihai.radulescu2003 Generalitati 13 14.04.2011 13:37:38
intrebari catalinabalhui Nunta 4 26.03.2009 19:38:37