View Single Post
Vechi 01.06.2009, 16:59:24
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din pacate la ora actuala, nu atat despre ecumenism trebuie sa ne punem intrebari cat despre anti-ecumenism.

Ecumenismul are o manifestare destul de moderata la noi si in general este dincolo de sfera de influenta a credinciosului de rand care peste noapte devine scandalagiul anti-ecumenist si din pacate si anti-ierarhic de pe Internet.

In schimb, modul in care se manifesta anti-ecumenismul este din pacate cel mai problematic, iar astfel de personaje sunt mult mai aproape de Biserica si de ceilalti oameni care trebuie sa-i atentioneze cand acestia sar calul si asta din pacate se intampla nu de putine ori.

In trecut, au fost situatii cand, pentru a deveni cineva ierarh i se verifica puterea rugaciunii. Unii chiar au fost pusi in situatia de a deschide usa bisericii numai prin puterea rugaciunii. Nimeni nu avea curajul sa barfeasca un asemenea ierarh.

Am devenit periculosi noi, antiecumenistii?

Ca si pe vremea lui Arie, puterea politica si multi ierarhi ii vor prefera pe cei care vor prezenta lucrurile intr-un mod mai lumesc, adica pe ecumenisti.

Si, daca aceasta situatie nu e corecta, atunci ar trebuie indreptata. Dar asta ar insemna multa mila si dragoste a lui Dumnezeu de care se pare ca nu mai suntem vrednici. Am gasit scris si ,,In vremurile acelea, inteleptii sa taca!" Cred ca acest citat se refera la faptul ca multi, desi vad scris, cauta sa ia numai ce le convine din tot ce li se spune. Fireste ca mandria nestapanita a ecumenistilor va putea invinge pentru o perioada, prin viclesug, sau cine stie prin ce mijloace inventate de antihrist, dar nu-i va putea convinge pe cei care stiu ce este crestinismul adevarat.
Reply With Quote