Citat:
În prealabil postat de danyel
In primul rand afirmatia " De ce sa ne marturisim lui Hristos prin preotul duhovnic? " e plina de mandrie, arata mandria noastra, e de ce sa ma smeresc eu
|
Nu sunt un om mandru. Dar consider ca este bine sa-ti marturisesti pacate in fata lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos. Este mult mai bine pentru ca Hristos te ajuta sa devii un om nou. Preotul doar iti da canoane (care nu cred ca produc vre-o schimbare in caracterul tau). Si, de ce sa schimbam ce au spus Sfintii Apostoli?
"Caci este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos" (1 Timotei 2:5)
Citat:
Ba este nevoie sa fim indrumati de duhovnic, si uite doua morive, de-a lungul a 2000 de ani de foloseam logica dvs ar fi ramas oamenii total rupti de relatia cu Dumnezeu fara duhovnici care sa-i indrepte sa-i sfatuiasca, sa-i mangaie,
|
Nu contest rolul unui duhovnic ca sfatuitor. Dar nu are dreptul sa se puna in locul lui Hristos, ca mijlocitor intre Dumnezeu si oameni.
Citat:
Apoi, cercetarea Cuvantului fara indrumare duce la erezie, schisma. si nu e nevoie sa faci mari cercetari , ci doar sa te uiti la lumea din care provi, lumea neo-protestanta care foloseste acest principiu si rezultatul lui e inevitabil faramitarea in mii si mii de curente , de secte etc
|
1. Este bine sa ai un indrumator, mai ales la inceput, in cercetarea Cuvantului lui Dumnezeu. Dar este nevoie ca acel "indrumator" sa cunoasca Sfanta Scriptura si sa iubeasca adevarul asa cum este prezentat in aceasta Carte. Nu este chiar asa usor sa gasesti un astfel de "indrumator".
2. Referitor la cercetari: sa privim undeva mai aproape. Mergeti, pe acest forum, la capitolul "Generalitati", topicul "morala crestina vs morala atee". Veti vedea cum niste "indrumatori", din cauza ca nu cunosc Sfanta Scriptura si nu-L cunosc pe Dumnezeu, nu stiu sa-L prezinte pe Dumnezeu, in fata unor atei. O dau din colt in colt fara sa spuna aproape nimic limpede (mai mult filozofie goala).
3. Puzderia de biserici neo-protestante se datoreaza respectarii unui principiu ("Sola Scriptura" - numai Scriptura), doar la nivel declarativ. In realitate, marea majoritate a sectelor au "selectat" niste versete pe baza carora si-au format propria teologie. Sau, intr-un caz mai fericit, respecta Scriptura doar partial (ciuntesc din Ea sub diferite motive:"asta e pentru evrei", "acum suntem sub har si nu mai este valabil nimic din Vechiul Testament", etc.)
Citat:
Preotul ti-a zis "lasa Biblia" nu pt ca Biblia e rea ci pt ca singur te duci in ratacire
Eu de exemplu nu asi recomanda Biblia unui om care nu are deloc legatura cu credinta, si sti de ce? pentru ca Biblia l-ar indeparta, deoarece el necunoscand credinta si planul lui Dumnezeu ar interpreta gresit
Domnule Litanu, nustiu cat ai avut tu deaface cu oameni necredinciosi dar intelectuali care citind Biblia fara sprijin,. fara o legatura cu Biserica, au ajuns fie sa creada ca toata povestea e o fabula fie sa ramana socati de duritatea Dumnezeului din Vechiul Testament, Vezi ce se intampla domnule, asta se intampla cand fiecare citeste Biblia dupa capul sau, ori erezii, ori ii departeaza de credinta, pt ca nu cauta explicatia, talcuirea
Preotul foarte bine ti-a zis, tu insa nu ai inteles mesajul,. bucura-te insa ca mai esti crestin, puteai sa fi un ateu la ora asta
|
Nici eu nu am avut credinta, dar cautam adevarul. L-am gasit in Sfanta Scriptura, direct, nu la oameni. Este adevarat ca la inceput am fost ajutat de niste "indrumatori". Dar, mai tarziu, am inceput sa cunosc tot mai mult si mi-am dat seama ca acei "indrumatori" respecta Sfanta Scriptura doar atat cat convine teologiei lor.
Chiar pe acest forum se discuta despre un intelectual ateu (C. S. Lewis) care a dat piept cu Sfanta Scriptura, in incercarea sa de al "desfiinta" pe Hristos. Rezultatul a fost convertirea sa la crestinism. Cine iubeste adevarul, chiar daca este ateu, este invins de Hristos. Glorioasa infrangere.
Poate am sa va povestesc, pe scurt, cu alta ocazie, convertirea marelui actor rus Alexandr Rostovtev (un mare ateu din perioada post stalinista). Alt om "invins" de Cuvantul lui Dumnezeu.
Despre minuni facute de preoti, in viata oamenilor, nu prea am auzit. Despre minuni facute de Cuvantul lui Dumnezseu, aud incontinuu.