Citat:
În prealabil postat de sophia
Fani, tu ai dreptate. Nici eu n-am probleme cu nimeni, ca e grec, rus, sau etiopian.
Probleme sunt la nivel mai inalt si se rasfrang asupra noastra: ba ca nu e platit preotul (unii sunt, altii nu, sau unii mai mult, altii mai putin etc.), ba probleme cu cladirea bisericii etc.
Uite vorbeam cu mai multe persoane zilele astea, inclusiv cu un preot care apartine de romani. Ei nu au probleme. La noi e vesnic teama si de aceea nu se poate face nimic (nici proiectele mele nu s-au facut), ca "nu avem voie de la ceilalti".
Nu reusesc sa ma lamuresc, dar ma rog. Treaba lor.
|
Sigur, problemele la nivelul asta se vad, eu am corectat numai ceva ce mi se parea important din ce ziceai.
Dar de ce nu vor sa faca nimic ca nu le dau voie ceilalti? care ceilalti? Nu prea inteleg.. Cred ca este vorba de personalitatea preotului, temator, nu neaparat de acei ceilalti. Din cate stiu eu in Germania putinele parohii romanesti care nu mai tin de IPS Serafim tin de Metr. Augustinos (Constantinopol), iar el nu opreste astfel de activitati culturale, de ce le-ar opri? Si cele care tin de IPS Serafim au si ele problemele lor.