View Single Post
Vechi 13.06.2009, 16:47:21
bogdan268 bogdan268 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2009
Implicit

@Fani71
Nu știu de ce am mai primit această obiecție, că încerc să subminez ceva, să semăn cu un user bannat ?! Am postat prima replică pe acest forum la câteva minute după ce l/am descoperit. Nu am intrat să citesc alte topicuri, nu știu care este activitatea pe alte rubrici, deocamdată nu mă interesează. Toate intențiile mele se rezumă, repet, la a/mi lămuri unele aspecte stricte pe care le am asupra religiei tradiționale a țării mele.
Iar tu spui că încerc să ironizez sau să arunc o umbră de absurditate asupra religiei ortodoxă, în care m/am născut.
Departe de mine astfel de gânduri, numai Dumnezeu mi/e martor.
Nu sunt ateu, cred în Dumnezeu, însă vreau să înțeleg dacă în același Dumnezeu al religiei creștin/otodoxe.
Dacă veți considera că acest topic aduce o știrbire și o ofensă adusă dumneavoastră, aveți tot dreptul să/l ștergeți după ce mă voi lămuri asupra tuturor întrebările pe care le am.
Mărturisesc că nu înțeleg această atitudine pe care am întâlnit/o. Însă o pun pe seama existenței anumitor persoane care au intrat în cercul dumneavoastră de discuții în scopuri subservise și doar pentru a ironiza, aduce contraargumente sau a vă jigni credința.
Dar vă asigur că nu sunt dintre aceștia.
Nu veți citi în posturile niciun cuvânt care să fie o jignire, un atac la persoană sau o încercare (intenționată) de a face religia ortodoxă să pară absurdă sau altfel decât este, nu voi aduce niciun contraargument pentru a isca o polemică. De ce ? Pentru că nu cunosc în întregime teologia ortodoxă și consider că pentru a/L accepta pe Dumnezeu așa cum o înfățișează ea trebuie mai întâi să cunosc tot ce mă interesează despre discursul teologic ortodox.
Repet, nu am intrat în discuțiile dumneavoastră pentru a fi convins să/L îmbrățișez necondiționat pe Dumnezeul ortodox, sunt încă într/o căutare, însă nu este exclusă posibilitatea ca la finalul căutărilor mele să accept fără tăgadă ortodoxismul și să devin practicant.
Și nu te poți lămuri prea lesne (crede/mă) citind manualul de dogmatică ortodoxă asupra modului în care va fi judecat de către Dumnezeu un om care a murit la 2 ani după moartea lui Iisus, după care legi și multe alte întrebări care mă intrigă.

Al treilea punct neclar mie:

Știu că Botezul reprezintă un ritual religios prin care, pe lângă sărbătoarea aderării nou-născutului la comunitatea în mijlocul căreia s/a născut, are menirea de a “spăla” păcatul strămoșesc (originar, înfăptuit de către Adam și Eva ...).
Or, când Iisus a murit crucificat, El a anulat, înlăturat, revocat, mântuit pe Om de toate păcatele trecute sau viitoare, deci și de păcatul strămoșesc ?
Atunci de ce Botezul reprezintă și o acțiune de “iertare” a păcatului originar, deși Iisus l/a înlăturat ?
Doctrina ortodoxă afirmă că: orice copil e condamnat încă înainte de a se naște la moștenirea unui păcat al unui strămoș îndepărtat ?
Reply With Quote