Citat:
În prealabil postat de Fani71
Stiu bine despre cine e vorba si am tot respectul pt el, dar in chestia asta cred ca se inseala (mai ales cand extinde perioada de abstinenta la aproape 3 ani - la fiecare copil...). Cred ca nu are competenta necesara ca sa isi dea cu parerea despre acest subiect - nici medicala, nici de viata. Competenta duhovniceasca are in multe, insa nu se aplica aici dupa parerea mea.
Deci, este o teorie a lui si numai a lui...
|
Doamne-ajuta!
Sora draga, am sa te rog, inca de la inceput, sa nu te superi pe mine ca o sa incerc sa imi exprim o convingere care, poate ca, este sensibil diferita de a ta.
Am incercat in ultima vreme sa cunosc cate ceva despre Sf Arsenie Boca. (Ii spun Sfant pentru ca stiu ca este, chiar daca BOR trebuie sa mai astepte ceva vreme pana cand va putea sa se pronunte oficial in acest sens). Eu, ca biet pacatos, nu am reusit sa intrevad decat foarte putin din personalitatea deosebita a acestui minunat monah. Insa, chiar si atat mi-a fost mai mult decat suficient sa-mi dau seama ca nu imi pot permite sa-l contrazic. Sa spun eu, un oarecare, ca unul dintre cei mai mari duhovnici ai acestui neam nu are competente intr-o zona de viata este ca si cum as nega ca Dumnezeu l-a impodobit pe Sf. Arsenie Boca cu harisme.
Viata Sf. Parinte este un exemplu de curatenie. Din acest punct de vedere nu este intamplatoare revenirea sa repetata la tema curateniei, ca premiza pentru aspiratia omului spre mantuire. Este adevarat ca RECOMANDA, pentru cei care inteleg semnificatia gestului, ca pe perioada sarcinii parintii sa se infraneze, daca vor ca sa creasca sansele copilului de a accede la un destin frumos. De asemenea, nu sunt sigur - maine am sa incerc sa gasesc exact vorbele sale -, asa parca imi amintesc si eu ca spune ca AR FI SI MAI BINE DACA SOTII AR PUTEA SA SE INFRANEZE SI PE PERIOADA ALAPTATULUI. Dar, atentie! E doar o recomandare si se refera doar la un aspect pe care trebuie sa-l aiba in vedere parintii care isi doresc copii.
Ca asa este, ne-o confirma si cei care au scris despre viata Maicii Domnului si cei care au scris viata Sf Arsenie Boca. Ca sa dau numai 2 exemple.
As vrea sa atrag cu toata dragostea atentia ca, a considera ca un duhovnic care patrunde tainele vietii mult dincolo de puterile noastre limitate, nu are competente asupra unor perimetre fundamentale al vietii este o expunere riscanta. Si eu am gresit de foarte multe ori incercand sa inghesui logica divina in limitele unor algoritmi tipic umani. Azi iti pot spune ca NU SE POATE.
Post cu folos pentru toata lumea!
Doamne-ajuta!