View Single Post
Vechi 15.06.2009, 18:10:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padurariucristi Vezi mesajul
Postul inseamna infranare.Adica sa-ti tai poftele,nu numai pe cele de mancare ci si pe cele trupesti.Sotia ta fiind insarcinata e mai bine s-o lasi curata,asta fiind dorinta ei,si tu trebuie s-o respecti.Asa copilul venind pe lume in curatie.Patimile sotilor se transmit la copil.Sa zici mersi ca nu o sa te tina la postit si dupa aceea(in afara de 40 de zile de lauza)caci pe vremuri se tinea femeia curata si in tot timpul cat se alapta copilul.Si nu se alapta doar un an,ci 4 chiar si 5 ani.Sunt curioasa cati din voi,barbatii,a-ti putea tine tot timpul asta....Si apoi e si periculos .Nu se stie cand poate sa faca vreo emoragie si poate sa piarda copilul,caci femeile nu mai au corpul atat de sanatos ca altadata.(Ionela)
Iarasi vine expresia 'curata' si curatie in legatura cu relatia trupeasca din casatorie..
Aceasta relatie este curata, oameni buni, Dumnbezeu a facut-o curata. Au fost chiar sinoade care au condamnat pe cei care spun ca nu ar fi curat 'patul nuntii'.

Nu numai barbati, dar si femei, sa le vad eu abtinandu-se cativa ani, si eu una as zice ca ceva nu e normal in relatia lor cu sotul si au o relatie simbiotica cu copilul/ Si ca femeie este normal sa ai dorinta pentru barbatul tau daca il iubesti.

Mi se pare ca se poarta mult angelism la noi in ortodoxie de la o vreme..

Revenind la sarcina, e adevarat ca pot interveni aspecte medicale (pericol de nastere prematura din cauza contractiilor, lipsa de dorinta a femeii, sarcina inaintata etc..).. asta e altceva. Nu ca ar suferi copilul, asta e o SPECULATIE.