Citat:
În prealabil postat de unortodox
Eu am fost la prima infatisare de divort desi asteptam un copil si numai eu stiu cat de intunecata imi era mintea de raul adulterului. Intr-o zi insa, din senin, mi-am venit in fire ca fiul risipitor, m-a apucat un plans puternic de pocainta si din momentul acela mi-am indreptat toate caile cele rele si le-am parasit cu desavarsire.
M-a salvat faptul ca stiam sigur ca dupa mai mult de 6 luni in care eu am parasit-o, sotia mea inca ma iubea la fel de sincer ca la inceput si m-au salvat si rugaciunile ei fierbinti.
De atunci suntem toti 3 impreuna si foarte fericiti intru Domnul.
Nici o clipa nu mi-am dorit constient sa ma indrept. Schimbarea a survenit fulgerator.
Traditia numeste asta metanoia, daca nu ma insel.
Doamne ajuta si somn usor!
|
Nu stiu daca-i expresia potrivita dar, spun ca la tine a fost ..un caz fericit. Slava lui Dumnezeu pt lucrarea Sa in ceea ce te priveste. Bunica avea o vorba inteleapta si se referea la aluatul bun ,la tine schimbarea s-a produs avand la baza acest aluat . Nu te supara pe mine ca te laud ! degeaba te-ar fi iertat si iubit sotia daca tu nu te trezeai la timp , daca nu erai plamadit din aluatul cel bun .
Ce ne facem in cazul Alinei care si ea a nadajduit ,a iertat, a indurat dar roadele nu au aparut ? Cata speranta s-a dus pe apa deznadejdii dupa fiecare recidiva a sotului ...cate lacrimi si suspine ..cate perne ude de lacrimile singuratatii ..cata nadejde irosita ca se va indrepta ,atunci cand s-a nascut primul copil...al doilea.. Greu ,tare greu sa platesti o viata pt o alegere nefericita facuta la 16 ani .. foarte greu pt copii ..
Cat priveste cum vede Biserica astfel de cazuri ..sunt sigura ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere .
Stiu o situatie asemanatoare ..fara copii , fara adulter ...dar si fara iubire si intelegere cu scandaluri repetate , cu lipsa respectului elementar pt socrii lui , in casa carora locuia dar separat in alt corp de casa . ..injuraturi , usi sparte si amenintari cu moartea
ca ,, acum iti crap capul ,, ..uneori spunea ca regreta si ea-l credea si spera ..dar ca orice minune linistea dura cam trei zile si din te miri ce totul se repeta astfel incat au ajuns sa doarma separat .. dupa cinci ani femeia care l-a iubit si a tot sperat si-a luat inima in dinti si -a spus toata nefericirea ei ...parintelui sau duhovnic.
De patru ani nu mai fusese la dansul . Ai era rusine de dansul sa-i spuna , de sfintenia lui ai era rusine .Cu lacrimi s-a spovedit cerand indrumare ce sa mai faca .
Nici n-a lasat-o sa termine de povestit tot ce avea pe suflet , ca i-a spus foarte categoric :
DESTUL ,DESTUL . NU VREAU SA MAI AUD ! A INCETAT DRAGOSTEA NU MAI E FAMILIE .
Du-te la sfat si fa ce trebuie.
Duhovnicul este Parintele Arsenie Papacioc .