Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2009, 00:44:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de unortodox Vezi mesajul
Din cate imi dau seama este prima ta casnicie - cea binecuvantata de Dumnezeu - si care prin dragostea sotului si blagoslovire de Sus, ti-a dat 2 copii minunati.
Biserica spune clar ca nici chiar adulterul lui nu este un motiv de despartire
Serios? Unde?
Eu stiam ca Sf. Scriptura spune ca este singurul motiv valid pentru despartire.

Intr-adevar este un mister de ce sotul ei se comporta asa cum se comporta, in definitiv si-a cerut de atatea ori iertare si poate a fost sincer dar pe undeva scapa controlul si s-ar putea sa fie dincolo de orice posibilitate de ajutor.

Aici nu este vorba doar de Alina fata de care unii ar putea spune ca daca a facut prostia sa suporte si consecintele, este vorba si de copii si daca suferinta lor este reala si nu doar un pretext si sunt cu adevarat traumatizatii de tatal lor, daca el nu se poate indrepta, spre binele lor si daca asa vor si ei, ar trebui sa se desparta de el.

Alina, l-ai intrebat vreodata ce anume il nemultumeste la tine din moment ce isi cauta mereu alta femeie?
Ce isi doreste de fapt de la o femeie si tu nu poti sa-i oferi?

Intr-adevar, trebuie sa incerci sa-l aduci pe calea cea buna dar asta doar daca exista disponibilitate din partea lui, daca gasesti doar ostilitate fata de o eventuala schimbare, n-are sens sa insisti la infinit, riscand viitorul copiilor tai.

Pune-i in vedere si faptul ca ar putea urma o despartire si daca nici asta nu-l face sa-si schimbe atitudinea nu mai ramane decat despartirea.

Cu copiii cum stau lucrurile? Lor le-ai spus de eventualitatea unei despartiri? Sunt de acord? I-ar bucura lucrul asta?

Esti sigura ca in cazul divortului vor locui cu tine si nu cu el, caz in ca incare va fi mai rau ca inainte pentru ei?

Poti sa o intrebi si pe maica Siluana cum sa procedezi dar din cate o cunosc, cred ca ti-ar spune la fel.

Femeia nu trebuie sa fie o victima si atat timp cat se limiteaza la a fi o victima, celalalt nu se va schimba mai deloc.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 00:48:39
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
E o mare binecuvantare sa descoperi ca Dumnezeu lucreaza activ prin sotia pe care ti-a dat-o si astfel te readuce pe singura cale care duce la fericire.
Ai dat sfat foarte bun si luminat si anume acela de a fi si noi credinciosi si loiali sprijinului dat noua de Domnul: sotului sau sotiei noastre; asa cum si Dumnezeu ne este noua loial si credincios atunci cand ne promite solemn:
"Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi" - Evrei 13:5
Doamne ajuta!
Sotul poate fi readus pe calea cea buna cu ajutorul sotiei daca vrea si el acest lucru! daca nu, va fi umilita in continuare oricate eforturi ar face.
Ory, sunt intru totul de acord cu tine.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 00:57:46
unortodox unortodox is offline
Member

Data înregistrării: 26.11.2008
Implicit am fost acolo

Am sa-i transmit sfatul tau mamei mele. O sa fie foarte fericita pentru ca ea exact ceea ce
sfatuiesti tu aici a facut: l-a lasat pe primul - o sa-i spunem sugestiv dracul - si l-a luat pe altul - tot sugestiv o sa-l numim tatal dracului - si acum e atat de fericita ca nu stie pe unde sa-si scoata camasa. Ar fugi dar nu are unde, ar sta, dar nu poate, ba chiar si-ar lua si zilele dar n-are curaj...
Ai si tu partea ta de dreptate: o femeie abuzata o data, tinde sa recreeze scenariul victimei
cu un ALTUL, iar acesta tinde sa mearga si mai departe in abuz decat primul, ca de, daca s-a putut o data... merge si a doua oara, iar femeia de obicei ii tolereaza primele iesiri acestui ALT BARBAT ca de... e din nou la inceputuri, si parca nu e atat de rau ca primul, si uite asa, treptat, cel de langa ea devine mai rau decat primul.
Stii care e problema? Il lasa pe primul, nu se descurca financiar intr-o tzara ca romania ca de, e greu cu 2 copii, si apoi din cauza lipsurilor se arunca nevindecata de vechile rani in bratele altuia. Ii face si lui asta vreo 2 puradei si iaca e prinsa fara scapare in iadul vietii ei, fara binecuvantari si fara scapare.
Sa speram ca totul va fi bine si ca se vor impaca si vor trai impreuna fericiti pana la adanci batraneti. Asa sa-i ajute Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:02:15
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Aici ai fost cam....roman !
Vechi 16.06.2009, 01:03:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Cat egoism !
Personal, cred ca omul acesta nu se va schimba si, ca atare nici nu mai merita tolerat.
Dupa ce a nenorocit femeia atata amar de ani, dupa ce a demoralizat-o complet...tot de el sa ai grija ? Stiu ca aceasta grija se referea la rabdarea si intelepciunea cu care trebuie tratat sotul, dar eu cred ca nu merita. Nu stiu cum de suporta unele femei asemenea abuzuri, nici nu-mi imaginez o astfel de viata, dar sunt convinsa ca nu merita, nu merita tolerati acesti barbati care de fapt sunt animale...trebuie sa traiasca, eventual, printre specimene asemenea lor.
Sper ca nu am fost prea dura, insa vad prea multa violenta conjugala in jur, prea multa lipsa de respect....iar ei, animalele traiesc bine mersi o viata intreaba pe spatele netrebnicelor femei. Ele nu sunt lase de nu-i lasa, sunt doar influientate psihologic de aceste abuzuri, astfel incat nici nu mai intrezaresc calea de iesire la timp.
Divort si Dumnezeu cu mila ! Esti inca tanara, meriti sa traiesti macar acum toate lucrurile de care te-a lipsit asazisul tau sot. Un astfel de sot nu cred ca se poate numi si jumatatea ta, poate nici sot...caci la cununie pretinzi respect, sprijin si dragoste, daca nu le daruiesti nu te numesti decat strain, un strain sprejur .

Exagerezi. Dai dovada de un dispret care nu poate caracteriza un om care duce o viata crestina.

Respectivul este o victima, care ii sunt frustrarile si neimplinirile Dumnezeu stie, cand te casatoresti cu cineva nu se zice "la bine si la greu"?
Sau "greul" este interpretabil ca si cuvantul dat?

Ca multe fete fac alegeri in necunostina de cauza dintr-un capriciu, moft, iluzie, etc. este regretabil si greselile astea se platesc intr-un fel sau altul deci pana la urma nici victima nu este atat de inocenta.
Iar faptul ca mai tarziu iarasi nu stiu cum sa procedeze si aleg sa fie victime si renunta total la control si implicit sansa de a schimba ceva, este iarasi o greseala care se plateste.

O sotie ar trebui sa-si cunoasca sotul si sa incerce sa schimbe ce se poate schimba, dar asta nu se poate face doar prin iertare neconditionata si acceptarea statutului de victima.

Iar daca ceea ce se poate face nu da rezultate si avand in vedere ca sunt si alte destine in joc, atunci despartirea este legitima si nu se opune compasiunii insa ura si scuipatul pe care il imprastii matale nu isi afla locul daca in ecuatia asta este macar un crestin.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:09:06
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Serios !?
Nu prea cred ca am exagerat...18 ani de zile de abuz nu inseamna o luna, un an sau zece, ci dublu.
Oricum, nu discut cu un barbat despre acestea, la ei abuzul si violenta pot fi si native, dar cu siguranta este o trasatura de slabiciune mult mai accentuata decat o detine femeia care rabda.
Nu am un dispret anume, sunt doar realista...atata tot.
Oricum, barbatilor le convine sa se considere tot ei victime....o violenta psihologica atat de mascata !
Vechi 16.06.2009, 01:15:55
Member

Thumbs up parol ca ai dreptate

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Inexact! Biserica ortodoxa accepta divortul pentru adulter. Si in caz de pericol de moarte sau de sanatate din partea partenerului (in care intra si violenta conjugala), si altele.
Daca citesti atent scriptura o sa vezi ca singurul motiv valid de divort este adulterul femeii.
In cazul BOR ca sa fim si mai exacti avem Dreptul Canonic Ortodox: http://scararai.tripod.com/divortul.html
care iti da dreptate pe mai multe nivele. Motivul este acela ca, in mila nespusa pentru credincios si in marea grija pe care o poarta mantuirii sufletelor credinciosilor sai, biserica ortodoxa, extinde spectru motivelor valide de divort tinand cont de faptul ca omul este si o fiinta sociala care traieste intr-un anumit context social si istoric.
Aceasta extindere este facuta pentru a nu condamna pe vecie sufletul si asa chinuit de greutatile vietii cotidiene si pentru a asigura prin pocainta si anumite canoane ce trebuiesc facute, reintoarcerea la comuniunea cu Biserica si cu Dumnezeu.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:19:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Serios !?
Nu prea cred ca am exagerat...18 ani de zile de abuz nu inseamna o luna, un an sau zece, ci dublu.
Oricum, nu discut cu un barbat despre acestea, la ei abuzul si violenta pot fi si native, dar cu siguranta este o trasatura de slabiciune mult mai accentuata decat o detine femeia care rabda.
Nu am un dispret anume, sunt doar realista...atata tot.
Oricum, barbatilor le convine sa se considere tot ei victime....o violenta psihologica atat de mascata !

Serios? A fost legata de pat cu un lant?

Daca da, atunci eu sunt de acord cu tine, dar totusi nu as merge atat de departe incat sa uit ca Dumnezeu iubeste pe cel mai mare pacatos mai mult decat l-as putea eu iubi vreodata pe Dumnezeu.

18 ani de abuz da, dar cu consimtamantul ei.
Ca motivele sub care a consimtit ar fi fost aparent bune si altruiste nu inseamna ca n-a fost practic co-autoarea suferintei de care a avut parte.
A mai facut si altceva in afara de a-l ierta neconditionat?
A incercat sa inteleaga ce il face sa nu se simta acasa ca acasa?
Pentru ce s-a casatorit? De ce daca e casatorit se comporta ca si cand n-ar fi? Ia pus in vedere despartirea? L-a sanctionat vreodata pentru iesirile lui?

Cam greu de procesat atata problematica, nu-i asa? Mai bine hai sa fim feministe ca e mai simplu, balacarim barbatu' si ne-am usurat.
Dar problema este rezolvata? Daca da, in ce masura, te-ai intrebat?
Te-ai intrebat macar o clipa daca la divort n-ar fi in stare sa obtina copiii si atunci...?

Insa nu asta este ideea, nu este practic si nu este crestineste sa cauti vinovati pentru a-i pune la zid, pedepsirea vinovatului o face Dumnezeu pentru ca El stie cel mai bine care este si cat si pentru ce, aici femeia a cerut un sfat nu injuraturi la adresa actualului sot.

Nu stiu cu ce statut scrii tu aici, dar repet: aceasta nu este atitudine de crestin.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:22:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca citesti atent scriptura o sa vezi ca singurul motiv valid de divort este adulterul femeii.
In cazul BOR ca sa fim si mai exacti avem Dreptul Canonic Ortodox: http://scararai.tripod.com/divortul.html
care iti da dreptate pe mai multe nivele. Motivul este acela ca, in mila nespusa pentru credincios si in marea grija pe care o poarta mantuirii sufletelor credinciosilor sai, biserica ortodoxa, extinde spectru motivelor valide de divort tinand cont de faptul ca omul este si o fiinta sociala care traieste intr-un anumit context social si istoric.
Aceasta extindere este facuta pentru a nu condamna pe vecie sufletul si asa chinuit de greutatile vietii cotidiene si pentru a asigura prin pocainta si anumite canoane ce trebuiesc facute, reintoarcerea la comuniunea cu Biserica si cu Dumnezeu.
Doamne ajuta!

Hopa..si dupa tine adulterul barbatului nu e un motiv?
Eu zic sa mai citesti o data link -urile care le dai:

"Chiar in cazul tradarii prin adulter de catre un sot a destinului conjugal comun, celalalt sot nu are numaidecat datoria de a face ruptura launtrica dintre ei atat de mare incat sa ajunga pana la consumarea tragediei. Dimpotriva, obligatia lui morala este de a astepta intoarcerea prin pocainta a sotului sperjur. Este trist, fara indoiala, ca o femeie nevinovata sa fie condamnata a ispasi intr-o vaduvie anticipata greseli care nu sunt ale sale. Dar suferinta acestei femei, care va evita insa orice complicitate cu barbatul cazut, este o jertfa care asigura viitorul caminului, fericirea si linistea generala. Inainte de orice tentativa de divort, sotul care a ramas nevinovat se cuvine sa fie aplecat spre iertarea celui vinovat. "
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:28:31
Member

Thumbs up Dumnezeu e Mare

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Sotul poate fi readus pe calea cea buna cu ajutorul sotiei daca vrea si el acest lucru! daca nu, va fi umilita in continuare oricate eforturi ar face.
Ory, sunt intru totul de acord cu tine.
Eu am fost la prima infatisare de divort desi asteptam un copil si numai eu stiu cat de intunecata imi era mintea de raul adulterului. Intr-o zi insa, din senin, mi-am venit in fire ca fiul risipitor, m-a apucat un plans puternic de pocainta si din momentul acela mi-am indreptat toate caile cele rele si le-am parasit cu desavarsire.
M-a salvat faptul ca stiam sigur ca dupa mai mult de 6 luni in care eu am parasit-o, sotia mea inca ma iubea la fel de sincer ca la inceput si m-au salvat si rugaciunile ei fierbinti.
De atunci suntem toti 3 impreuna si foarte fericiti intru Domnul.
Nici o clipa nu mi-am dorit constient sa ma indrept. Schimbarea a survenit fulgerator.
Traditia numeste asta metanoia, daca nu ma insel.
Doamne ajuta si somn usor!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum se intelege asta Danut7 Din Noul Testament 58 31.07.2011 18:50:40
ajutati-ma si pe mine Membru Generalitati 5 30.12.2010 01:51:36
ce se intelege prin slujba interconfesionala? unortodox Generalitati 28 22.04.2009 11:02:16
O speranta pentru mine... Ajutati-ma! medlyne Umanitare 37 11.11.2008 17:49:52