View Single Post
Vechi 16.06.2009, 16:42:22
padurariucristi's Avatar
padurariucristi padurariucristi is offline
Member

Data înregistrării: 06.06.2009
Locație: orvieto italia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Iarasi vine expresia 'curata' si curatie in legatura cu relatia trupeasca din casatorie..
Aceasta relatie este curata, oameni buni, Dumnbezeu a facut-o curata. Au fost chiar sinoade care au condamnat pe cei care spun ca nu ar fi curat 'patul nuntii'.

Nu numai barbati, dar si femei, sa le vad eu abtinandu-se cativa ani, si eu una as zice ca ceva nu e normal in relatia lor cu sotul si au o relatie simbiotica cu copilul/ Si ca femeie este normal sa ai dorinta pentru barbatul tau daca il iubesti.

Mi se pare ca se poarta mult angelism la noi in ortodoxie de la o vreme..

Revenind la sarcina, e adevarat ca pot interveni aspecte medicale (pericol de nastere prematura din cauza contractiilor, lipsa de dorinta a femeii, sarcina inaintata etc..).. asta e altceva. Nu ca ar suferi copilul, asta e o SPECULATIE.
Auzi ce spune Arsenie Boca:STAU LA O MASA COMUNA,DAR NU SI LA UN PAT (COMUN).SUNT UN TRUP ,DAR NU VIETUIESC DUPA TRUP.Un alt preot spune asa ,CLAR SI RASPICAT:SCOPUL CASATORIEI ESTE NASTEREA DE COPII.Insa dupa tine si credinta noastra ortodoxa,poate i-mi raspunzi si mie care sunt zilele in care suntem lasati sa avem impreunare trupeasca in afara de posturi?Legea este facuta.Noi insa trebuie sa o aplicam.Strada mantuirii e stramta si anevoioasa si putini sunt pe ea.I-ti dau un citat:"Cine vrea sa aiba zile bune in casa si binecuvantarea lui Dumnezeu,copii sanatosi si multe binefaceri de sus,sa pazeasca cele patru posturi de peste an,miercurile si vinerile,Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul,sambetele si Duminicile,perioada de la Invierea Domnului pana la Duminica Tomii(inclusiv),de la Craciun pana la Boboteaza si toate sarbatorile din cursul anului."SPECULATIA asta a ta nu stiu ce vrea sa spuna,insa eu pot sa-ti spun ca patimile se transmit pana la 7 generatii daca-mi aduc eu bine aminte.Ce se va face copilul tau daca vrea sa se faca, sa zicem ,calugar si-l macina patima asta?N-o sa-i fie prea usoara viata la manastire...Caci cei care vietuiesc acolo,in manastiri,nu totdeauna se mantuiesc.(ionela)