View Single Post
Vechi 16.06.2009, 22:50:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan268 Vezi mesajul

Este adevărat că singurul argument pe care ortodocșii îl pun în calea ecumenismului este faptul că Biserica Ortodoxă este Unica, Sfântă Biserică a lui Christos și păstrează intactă învățătura apostolilor, spre deosebire de celelalte ramuri ale creștinismului care ar fi decât divagații ale cuvântului originar, de unde rezultă iarăși credință subsidiară că respectivii nu ar ajunge lângă Dumnezeu ș.a.m.d. ... ?
Simplifici prea mult.
Adevarul este unul si unitar/intreg (nu multe adevaruri relative cum ar crede omul crescut in spiritul materialismului stiintific). Orice modificare adusa adevarului, ii schimba esenta (calitatea lui de adevar, il transforma in minciuna).
O unire a bisericilor implica compromisuri, deci o alterare a adevarului.

Pe puncte, diferentele dogmatice intre ortodoxie si alte confesiuni, pot fi sustinute cu argumente biblice si din Traditie (cel putin, in cate probleme m-au interesat pe mine, perspectiva ortodoxa mi s-a parut mai buna, dar evident eu am inca mult de citit..). Confesiunile crestine care se bazeaza doar pe Scriptura, au renuntat la scrierile sf. parinti tocmai din cauza ca invatatura lor este in contradictie evidenta cu a acestora.
Reply With Quote