Citat:
Īn prealabil postat de Fani71
A vindecat sambata, dar de ex. el si apostolii au culesc spice de grau ca le era foame sambata; Iisus i-a zis slabanogului sa-si ia patul in spinare si sa umble etc. Si cand a fost criticat a zis ca 'nu omul este pentru sabat ci sabatul este pentru om', si 'Fiul Omului este domn si al sabatului'. A vrut sa le arate ca nu in tinerea unor reguli tine dragostea de Dumnezeu si credinta, pana la urma.
Orice asemanare cu diversele discutii actuale pe acest forum este, nu-i asa, o pura intamplare. ;-)
Daca nu scrie in Biblie nu inseamna ca nu a ras. Nu putem decat specula, evident.
Ce zice Noessisaa este adevarat despre spitale. As mai adauga: Eu stiu din proprie experienta ca se pot face glume cand esti bolnav grav si chiar in pericol de moarte, si poti si sa razi de asta (chiar cel de aproape drag poate). Daca nu intelegi, Anca, nu iti pot explica.
In plus, da, El vedea tot raul si toata suferinta, dar fiind Dumnezeu vedea si tot binele si manturiea si Imparatia. Care castiga. Invierea se vede din persopectiva crucii. Deci..
|
Inteleg totul din punct de vedere omenesc, dar nu stiu cum este sa fii Dumnezeu si sa privesti spre omenire, vazand pacate, boli, nu numai la cei de fata, ci si la cei, care nu erau de fata; si la generatiile dinainte. Dar poate stiti voi... in special tu, Fani! Dar iti multumesc pentru lamurire. Eu ma gandisem ca Iisusu mergand si citind scrisputrile si apoi explicandu-le, tinea sambata. Dar, ce-i drept a vindecat sambata, ceea ce nu le-a placut evreilor.
Si sa nu uitam ca Iisus stia cum este in cer; si atunci ma gandesc ca nu prea avea de ce rāde aici pe pamant.