Citat:
În prealabil postat de bmd
Am fost in Romania luna trecuta si printre altii m-am intilnit cu un fost coleg de scoala, ajuns intre timp preot intr-un catun cu o mina de familii si aia tigani.
Era destul de ofticat ca nu poate traii din salariu ( pomelnice, maslu, inmormintari ....nu prea sint) iar episcopul nu-i da voie sa lucreze alceva pe linga preotie ca sa-si poata intretine familia.
Oare nu-i aceeasi lege in BOR? De ce preotii din diaspora au voie si cei din tara nu? Nu-s la fel de preoti? Eu zic ca da!
|
Acum ceva timp am urmărit pe un post de la TV exact despre această problemă pusă în discuție de tine.Din cele ce am văzut acolo se pare că mulți preoți de la țară lucrează la diferite publicații ortodoxe,predau religia în școlile de la comună,în domeniul asistenței sociale și în alte munci care au oarecum legătură cu preoția.
Să știi Marius că am lucrat la țară și asta cu destui ani în urmă și în general oamenii din sate se îngrijesc ca preotul,învățătorul,medicul veterinarul și chiar primarul dacă nu este din localitate să aibă cele de trbuință.Dar se pare că nimeni nu se mai mulțumește în ziua de azi cu puțin și toți dorim să avem toate cele lumești în scurt timp.
Iertare dacă am supărat pe cineva