![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să știi Marius că am lucrat la țară și asta cu destui ani în urmă și în general oamenii din sate se îngrijesc ca preotul,învățătorul,medicul veterinarul și chiar primarul dacă nu este din localitate să aibă cele de trbuință.Dar se pare că nimeni nu se mai mulțumește în ziua de azi cu puțin și toți dorim să avem toate cele lumești în scurt timp. Iertare dacă am supărat pe cineva ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
M-ai suparat pe mine!
![]() ![]() Si eu am lucrat in sat deci nu trebuie sa-mi spui cum o duce preotul intr-un sat puternic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E nenorocire in teritoriu in ce priveste preotia, tristete si jale mare. Salariile sunt de nimic (60% din cel de profesor) - eu aveam colegi care lucrau cu ziua prin sat ca sa poata achita taxele parohiei. Am tot respectul si dragostea pentru acesti oameni - dupa parerea mea au duh mucenicesc. La mine la tara e invers - preotul e bogat dar sarac. Cred ca stii despre ce vorbesc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Laurentiu si eu sint de parere ca preotul ar trebuii sa aibe un venit mediu SI NU MAI MULT (ca nu-i de folos duhovnicesc) dar NICI MAI PUTIN!!!!
Si mai stiu ca un muncitor bun este cel care-i platit corect. Putini sint cu "duhul mucenicesc" din pacate ........... Am auzit chiar de divorturi in care preoteasa a strigat : "Nu vreau sa traiesc cu un cersitor!" si se referea strict la situatia materiala a preotului. |
|
|||
|
|||
![]()
Dorina am pus o iconita ca sa-ti dai seama ca glumesc.
Vasi si preotul meu lucreaza ca bibliotecara, a facut-o toata viata si cunosc si altii care au muncit in fabrici, la curatenie samd. Munca nu poate fi o rusine! Nici nu este nicaieri(excluzind BOR)! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bai Dorina tu nu vrei sau nu poti sa intelegi? Asta nu-i calugar, are familie, copii, impozite de platit, face neveta ca au avut parintii gtije sa-i lase o casa (ca altfel statea sub pod) iar cele 20 de familii de tigani nu o sa puna cu siguranta mina de la mina sa faca biserica,
Acum de ce crezi tu ca eu sint Gigi Becali nu prea inteleg. Problema nu-i ca n-are unde face Liturghia ci ca n-are cui si din cauza asta moare de foame. Ca sa se sature si el ar dorii sa lucreze cite ceva dar nu poate pt ca ierarhul ii tine cartea de munca blocata. Nu are nici banii necesari sa-si cumpere un loc intr-o parohie bogata asa cum este traditia in biserica noastra! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
si eu am cunoscut un caz al unui preot dintr-o parohiede sat, cu 3 copii mici care a solicitat Vladicii permisiunea de a mai avea un job secundar,fara sa neglijeze serviciul liturgic.raspunsul a socat:daca nu se potoleste il baga in consistoriu!
si mie mi se pare nedrept, dar am vazut un lucru care ma intristeaza.odata ce ai ajuns la bine uiti de unde ai plecat ca poate si tie ti-a fost greu si ai suferit, si nu imi mai intelegi pe cei care sunt intr-o situatie asemanatoare |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Program de contabilitate pentru parohii. | ibamatei | Generalitati | 1 | 23.02.2016 08:11:54 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
Cum reusesc preotii din tara sa construiasca biserici? | sophia | Preotul | 37 | 18.02.2010 11:34:27 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
parohii | urzicuta | Preotia (Hirotonia) | 20 | 05.09.2009 22:40:15 |
|