Citat:
În prealabil postat de sophia
Cum este la Ormilia? Sunt mai multe manastiri?
|
la Ormylia este foarte frumos, cu program Athonit al slujbelor si al ascultarilor! Postasem candva un album la profilul meu, dar l-am sters... aratasem tot programul lor! In fine, este manastire de maici in care SE INTRA si barbatii, dar numai in curtea de prmire, unde sunt serviti TOTI pelerinii (barbati si femei) cu cafea, apa, rahat si un paharel de Uzo de casa, natural. Tot in acea curte este si magazinul. In restul Manastirii si pe la Biserica si Ateliere NU se intra, decat NUMAI cu Binecuvantarea Maicii Starete si numai calugari sau si unii preoti. Din mila Domnului mergand cu un grup de calugari, am intrat si eu... Si acolo e nevoie de PREOT (Ieromonah - Ieroschimonah) atat pt Sf.Slujbe cat si pt SOPVEDANIE!!!
Citat:
O varianta ar fi ca staretei sa i se faca exceptie si s-o lase sa tina ea slujbele.
|
ASTA NICIODATA in VECI!!!
Citat:
sunt maicile pana la urma mai curate decat femeile mirene?
Cineva spunea ca ele au dreptul sa intre in altar.
Viata lor nu le confera o sfintenie?
La fel si pentru calugari de fapt.
Geo spunea ca numai nu stiu care fel de calugar (ieros...?) are voie anumite lucruri in altar. Adica?
|
..tot eu!!!
Maicile NU sunt mai curate decat o femeie mireanca din punct de vedere BIOLOGIC, au aceleasi "probleme" fizice ca orice femeie. DAR ele sunt DARUITE SI CONSACRATE VESNIC MIRELUI HRISTOS pe Care Il slujesc din toata FIINTA!!! Da, pt ca sunt CALUGARITE, au voie sa intre in Sf.Altar dar NUMAI DACA LE DA VOIE DUHOVNICUL, care le cunoaste viata si sfintenia!!! Si numai sa faca curat si sa NU indrazneasca cumva sa se atinga de Sf.Masa sau de Proscomidiar!!!
In altar intra numai cei SFINTITI PRIN HIROTONIE (diaconul, preotul, epsicopul)!!! ATAT!!! Dar nevoile din Sf.Altar necesita slujitorului un AJUTOR, pe care nu il poate darui decat cineva BINECUVANTAT!!! a sta in ALTAR e un LUCRU EXTRAORDINAR!!! E cerul pe tine!!!
Citat:
Intrebare: In Athos se gospodaresc singuri complet calugarii (rufe, gatit, cusut, curat,etc.)? Daca da, jos palaria!
|
...ti-ai raspuns SINGURA!!!
Citat:
Stie cineva daca in manastirile din Meteora sunt calugari sau si maici?
|
si calugari si maici! Dar sunt deschise numai Mrea Sf.STEFAN - de maici, Mrea Marele Meteor - calugari, Mrea Varlaam - calugari, Mrea Rousanou - calugari!!!