View Single Post
Vechi 01.07.2009, 14:37:21
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Daca intamplarea are loc acum o saptamana nu cred ca se poate vorbi de deformari ale realitatii. In plus sunt anumite intamplari care nu pot fi deformate: insiruirile de evenimente.
Din pacate pentru noi lucrurile nu stau tocmai cum spui. Perioada de timp conteaza ce-i drept dar si ce-ai facut ieri tot neclar iti apare in memorie. Uite tocmai am terminat de citit "In cautarea fericirii" de la Humanitas. Daca vrei acolo gasesti tot felul de exemple de cum amintirile noastre sunt afectate de diversi factori. Cartea nu este de propaganda antireligioasa sau ceva. Pur si simplu sunt prezentate multe rezultate legate de functionarea creierului.
Citat:
In cadrul intamplarilor care pot fi deformate eu le includ pe cele auditive sau vizuale. Insa, atunci cand o intamplare vizuala este corelata/confirmata cu una auditiva si/sau olfactiva sansele ca acea intamplare sa fie doar o inchipuire scad exponential.
Creierul are mecanisme de aparare care ii permit sa corecteze/falsifice amintirile ce nu au logica.
Citat:
De asemenea, crestinii sunt invatati ca, orice traire mistica trebuie privita cu smerenie si cu nevrednicie de ea. Acest lucru se constituie ca un filtru pentru orice afirmatie a unui crestin. Sa tii minte asta!
De la teorie la practica e cale lunga. Si ce legatura are smerenia cu credinta ca ai asistat la o minune. Poti sa povestesti despre minune si plin de smerenie.
Reply With Quote