Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2009, 14:37:21
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Daca intamplarea are loc acum o saptamana nu cred ca se poate vorbi de deformari ale realitatii. In plus sunt anumite intamplari care nu pot fi deformate: insiruirile de evenimente.
Din pacate pentru noi lucrurile nu stau tocmai cum spui. Perioada de timp conteaza ce-i drept dar si ce-ai facut ieri tot neclar iti apare in memorie. Uite tocmai am terminat de citit "In cautarea fericirii" de la Humanitas. Daca vrei acolo gasesti tot felul de exemple de cum amintirile noastre sunt afectate de diversi factori. Cartea nu este de propaganda antireligioasa sau ceva. Pur si simplu sunt prezentate multe rezultate legate de functionarea creierului.
Citat:
In cadrul intamplarilor care pot fi deformate eu le includ pe cele auditive sau vizuale. Insa, atunci cand o intamplare vizuala este corelata/confirmata cu una auditiva si/sau olfactiva sansele ca acea intamplare sa fie doar o inchipuire scad exponential.
Creierul are mecanisme de aparare care ii permit sa corecteze/falsifice amintirile ce nu au logica.
Citat:
De asemenea, crestinii sunt invatati ca, orice traire mistica trebuie privita cu smerenie si cu nevrednicie de ea. Acest lucru se constituie ca un filtru pentru orice afirmatie a unui crestin. Sa tii minte asta!
De la teorie la practica e cale lunga. Si ce legatura are smerenia cu credinta ca ai asistat la o minune. Poti sa povestesti despre minune si plin de smerenie.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 14:59:06
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ai2, cred ca exagerezi. La felul in care pui tu problema ar trebui sa fim nesiguri pe orice amintire de a noastra. Sincer, exagerezi...
Vechi 01.07.2009, 15:01:36
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ai2, cred ca exagerezi. La felul in care pui tu problema ar trebui sa fim nesiguri pe orice amintire de a noastra. Sincer, exagerezi...
Eu zic mai putin siguri nu total nesiguri. Sau intr-un cuvant, sceptici!
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 15:15:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Multi oameni isi amintesc foarte clar ca au fost rapiti de extraterestri (si multe alte lucruri de genul asta sunt foarte clare in memoria multor oameni!). Cum explici asta?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 16:31:06
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Multi oameni isi amintesc foarte clar ca au fost rapiti de extraterestri (si multe alte lucruri de genul asta sunt foarte clare in memoria multor oameni!). Cum explici asta?
Poate o sa te amuze, dar explicatia mea este: amagire diavoleasca.
Vechi 02.07.2009, 08:35:36
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Poate o sa te amuze, dar explicatia mea este: amagire diavoleasca.
de la un timp nu ma mai amuza raspunsul asta.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 01:01:15
orlandosorin
Guest

Implicit DPDV stiintific creatie evolutiva

Principiul entropiei din mecanica statistica ne spune clar dS>0 adica pe intelesul tuturor de la sine din ceva dezordonat nu poate rezulta ceva ordonat. Nici macar lucruri mai simple decat viata nu pot rezulta de la sine fara actiune inteligenta si coordonata.
Viata are doua aspecte aspectul fiziologic dinamic (cel pe care-l vedem) si aspectul spiritual cel care da sens vietii. De exemplu un om consuma zilnic maxim 5000 cal (1cal=1,855J). daca are vreo 100Kg (ca daca are mai putin se sparge daca mananca atata). Energia asta de abia iar ajunge sa-si deplaseze corpul vreo 3-5km. Insa mai si respira, isi mai si anima sistemele interne, mai si gandeste (creierul consuma enorm de multa energie), o mai si munci etc. Restul energiei de unde o veni ?????
Pe de alta parte nu poate exista o singura specie (de exemplu euglena virigis) din care sa rezulte totul. Este nevoie de un lant trofic intrucat speciile depind unele de altele. Dispare o specie dispare un intreg lant trofic. Deci obligatoriu sa fi aparut mai multe specii odata (nu s-au tras unele din altele).
Chiar daca seamana intre ele anumite specii asta nu inseamna decat ca au avut acelasi Creator nu ca s-au perpetuat unele din altele. De exemplu omul seamana mai mult dpdv genetic cu porcul decat cu maimuta. Ar fi fost excelent sa ne potrivim cu maimutele ca s-ar fi rezolvat multe probleme medicale (transfuzii, transplanturi etc). Insa nici macar nu se pot incrucisa speciile diferite. Prin faptul ca doua sau mai multe specii seamana nu se poate trage concluzia ca au evoluat unele din altele (aici a fost eroarea de logica).
Deci creatie in toata regula.
Pe de alta parte speciile evolueaza in timp inclusiv omul dar in cadrul aceleiasi specii (nu se pot incrucisa).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Creatie versus evolutie vladstejaru Dogmatica 721 20.10.2012 00:48:42
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45