Citat:
În prealabil postat de razvan_m
vrednici de osanda, de intuneric si de chinul vesnic.
|
Frate Razvan, nu indraznesc folosesc cuvintele tale, caci Hristos spune "[COLOR=darkred]
mila voiesc, iar nu jertfa[/COLOR]". Ma straduiesc sa ma ghidez mai mult dupa acestea, decat dupa altele.
Am bucuria de a'ti spune o intamplare din viata
[COLOR=darkred]Sfantului Siluan Athonitul[/COLOR]. Un calugar il intreaba pe Sfantul Siluan: "Ce zici tu despre faptul ca toti ereticii vor pieri in iadul de chinuri pentru vesnicie?" La care sfantul, cu inima arzand de iubire, ii spune simplu: "Nu stiu daca iubirea lui Dumnezeu ar putea indura una ca asta."
Sa luam aminte. Nu este apocatastaza, ci doar
[COLOR=darkred] o inima arzand de iubire[/COLOR] !
Sa nu mai folosim cuvinte grele, nici chiar pentru neortodocsi, budisti, yoghini sau ce or mai fi ei.
P.S. Neortodocsii care au auzit de Ortodoxie si nu au venit la ea nu ajung automat in iad, caci o mentalitate de 25-30 de ani in protestantism ori alta secta yoghina nu cred ca este usor de inteles, schimbat, etc. Sa'L lasam pe Dumnezeu sa hotarasta. Noi
[COLOR=darkred]sa lucram dragostea fata de toti si toate[/COLOR].