[COLOR=darkred]Tot omul poate fi inger in trup.[/COLOR] Trebuie numai sa vrea acest lucru, sa ii arate lui Dumnezeu ca isi doreste cu adevarat aceasta si sa se straduiasca dupa masura talantului primit in dobandirea vietii ingeresti.
[COLOR=darkred]Preotul trebuie sa fie un inger in trup[/COLOR], insa nu intotdeauna acest lucru este lesne de implinit. Sunt oameni si au pacate. Daca sfintii din Pateric spun: "Nu poate trai omul o singura zi fara a pacatui." cu atat mai mult nu putem spune noi ca se poate trai o zi fara de pacat. Desi unii sfinti pot ajunge la aceasta, chiar si ei sunt lasati sa pice macar intr'un singur gand, spre a nu se mandri cu masura lor, din ispita.
[COLOR=darkred]Preotul trebuie sa fie un om odihnitor de oameni.[/COLOR] Cred ca aceasta este cea mai buna definitie. Intr'o lume in care toti alearga si nimeni nu se opreste cu blandete asupra problemelor tale, este nevoie ca preotul sa fie lipsit de graba si bland ascultator al tuturor. Este greu, dar cred ca asa trebuie sa fie preotul: sa odihneasca pe tot omul care ii iese in cale.