Subiect: Fratia Pius
View Single Post
Vechi 03.07.2009, 16:35:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Ti-am mai spus ca esti tare multumita de lumea ta inconjuratoare!
"Si suntem o famlilie care a dat crestini si multi oameni impliniti si echilibrati. De ce atunci eu sa cred ca nu s-ar putea?"
Esti f. sigura ca s-au mintuit!?
Ca daca nu esti, atunci raspunsul daca se poate sau nu, nu mai este asa sigur cum iti place sa crezi!
Cine se mantuie, asta numai Dumnezeu stie. Noi judecam dupa niste criterii pana la urma subiective.
Ce este rau in a fi multumit in viata de situatia in care ai fost pus? Multumesc lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care mi le-a dat. Care ma fac sa pot lupta mai usor cu problemele si necazurile care au venit si ele. Care si ele sunt lasate tot de la Dumnezeu, ca sa ne faca sa crestem duhovniceste.
Cred ca este mai bine sa fii optimlist si sa vezi partea buna a lucrurilor decat sa o vezi mai degraba pe cea rea (cu exceptia propriilor pacate, evident, dar nu de asta vorbim acum).
Eu sunt dintre aia care prefera sa vada paharul pe jumatate plin, nu gol.

Sigur, anna, ar trebui sa ne raportam si la o situatie ideala, crestinul este maximalist, el cauta sfintenia. Dar ar trebui sa fim si realisiti si sa tinem seama si de situatia data, cred.

Si pe mine m-a socat ideea sa iti dai copilul la 6 saptamani sau 2 luni la cresa, cum se obisnuieste si aici (concediul de maternitate cica cel mai scurt din Europa..) Ai dreptate cand spui ca societatea noastra nu incurajeaza familia, in general.