![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
N-ai inteles nimic din ce am spus eu! Pacat.
Ca sa iei Oscar-ul trebuie sa te DEDICI rolului. Iar un copil crestin, o societate crestina este mai mult decit Oscar-ul! Desigur este un sacrificiu a propiilor dorinte, vise pentru la fel cum barbatul se sacrifica muncind pentru toti DAR sacrificiul asta daca ar exista s-ar schimba lumea. Asa facind ca toti o sa ajungem ca toti. E calea larga si doar care fac sacrificii intra pe Poarta. Daca un calugar (sau calugarita) isi sacrifica toate visele, de ce nu pot femeile? Multi au facultati, doctorate, au fost oameni importanti in societate, si totusi cind vine vrema le lasa pe toate! Asta am vrut sa spun. Asta trebuia sa intelegi. Intelegi acum? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La mine in familie de ambele parti femeile muncesc de trei generatii. Si suntem o famlilie care a dat crestini si multi oameni impliniti si echilibrati. De ce atunci eu sa cred ca nu s-ar putea? Ceea ce descrii tu este foarte frumos, dar este prea absolutist ca solutie pentru toata lumea.
|
|||
|
|||
![]()
Ti-am mai spus ca esti tare multumita de lumea ta inconjuratoare!
"Si suntem o famlilie care a dat crestini si multi oameni impliniti si echilibrati. De ce atunci eu sa cred ca nu s-ar putea?" Esti f. sigura ca s-au mintuit!? Ca daca nu esti, atunci raspunsul daca se poate sau nu, nu mai este asa sigur cum iti place sa crezi! |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca bmd vorbeste despre cum ar trebui sa fie lucrurile, iar Fani vorbeste despre ce se intampla in realitate.
Dar este o mare diferenta intre situatia ideala si ceea ce se intampla in jur.. eu prefer sa ma raportez la un ideal, nu la vecina mea. Apropo de "normalitate", unde locuiesc eu este normal sa-ti pui copilul in cresa de la varste f mici. Cresa din cladirea mea primeste copii de la 6 saptamani! Am fost socata! Va imaginati cum e un copil la 6 saptamani? Dar bineinteles este cerere mare pt astfel de servicii, parintii se inscriu pe liste cu mult inaintea nasterii copilului! Asta este normalitatea pentru multi. Am o prietena romanca mai norocoasa: mama ei a venit sa stea cu sugarul si i-l aducea de 2 ori pe zi la serviciu sa il alapteze! Traim intr-o societate profund bolnava in care mama (si familia, in general) nu este protejata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i si acum in lumea islamica? Si totusi functioneaza! Trecind peste cit de bun sau nu este islamul, femeile din islam nasc, cresc si educa MUSULMANI! Crestinele, cu cit sint mai emancipate...nu prea! Sau vrei sa numesti crestini adunatura de oameni din jurul bisericilor, de pe forumul asta sau de oriunde altundeva? Eu unul spun sincer ca mai am mult pina sa ajung crestin (cu tot botezul si Euharistia) nu am un graunte de credinta! Care din voi are? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce este rau in a fi multumit in viata de situatia in care ai fost pus? Multumesc lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care mi le-a dat. Care ma fac sa pot lupta mai usor cu problemele si necazurile care au venit si ele. Care si ele sunt lasate tot de la Dumnezeu, ca sa ne faca sa crestem duhovniceste. Cred ca este mai bine sa fii optimlist si sa vezi partea buna a lucrurilor decat sa o vezi mai degraba pe cea rea (cu exceptia propriilor pacate, evident, dar nu de asta vorbim acum). Eu sunt dintre aia care prefera sa vada paharul pe jumatate plin, nu gol. Sigur, anna, ar trebui sa ne raportam si la o situatie ideala, crestinul este maximalist, el cauta sfintenia. Dar ar trebui sa fim si realisiti si sa tinem seama si de situatia data, cred. Si pe mine m-a socat ideea sa iti dai copilul la 6 saptamani sau 2 luni la cresa, cum se obisnuieste si aici (concediul de maternitate cica cel mai scurt din Europa..) Ai dreptate cand spui ca societatea noastra nu incurajeaza familia, in general.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altfel suntem educate acum. Eu nu zic ca este neaparat mai bine, dar nici in aia 7000 de ani nu au fost toate pe roze. Situatia femeii in tarile musulmane in tarile ultramusulmane cel putin nu este de invidiat. Ea nu sta acasa pentru ca vrea, de multe ori, ci pentru ca nu are alta posibilitate. Orice crestin care incepe sa isi ia credinta in serios vorbeste ca tine: isi da seama cat de mica ii este de fapt credinta. Totusi, suntem crestini oricat de pacatosi si necredinciosi am fi, aunci cand participam la trupul si sangele lui Hristos sin incercam macar sa urmam calea Lui.
|
|||
|
|||
![]()
Mai da capoasa mai esti!
![]() Societatea s-o fi schimbat da crestinismul nu! "Nu putem da inapoi aceste schimbari." [COLOR=red]Nu VREM! NU VREM! [COLOR=black]De putut se poate...nu erai tu aia optimista?[/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=#000000]Pe roze nu o sa fie niciodata in lume, de roze am fugit prin Adam si Eva si de atunci facem tot posibilul sa nu mai apucam acolo![/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=#000000]Exista musulmance si in lumea vestica Fani sa nu crezi chiar toata propaganda cu subjugarea femeii. Pentru crestinele noatre pare asa, dar ele sint ca strabunicile noastre considerind NORMAL sa se tina de traditia , religia lor.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=#000000]Multumirea de care vorbesti tu nu a adus niciodata progresul ori pentru o femeie care doreste emanciparea progresul trebuie sa fie o cerinta esentiala. Cind omul este multumit nu mai face nimic! Devine lenes, orb. Eu nu spun sa nu fi multumita cu cele materiale ci sa nu fi multumita de cele spirituale atinse de neamul tau facind din asta o demonstratie de conduita. Si nici de cele spirituale atinse de tine nu fi multumita.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=#000000]Hai sa vorbim pe subiect te rog, aici nu-i "cine cistiga disputa" iar tu esti prea inteligenta ca sa o scalzi cum faci acum![/COLOR] [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este vorba doar de a recunoaste ca femeile s-au indepartat de menirea lor cea mai importanta care este cresterea copiilor. Si mai important decat cresterea fizica: cresterea lor spirituala. Scoala nu poate face asta. Si eu fac multe lucruri care nu sunt bune. Este foarte important pentru mine macar sa le vad, sa le stiu.. daca pot apoi sa fac ceva, asta este alta discutie. Nu pot spune: s-au schimbat vremurile.. nu este o scuza. Reiau ideea lui bmd: adevarul nu se schimba. (Eu cred ca o impartire s-a facut de la inceput: barbatul asigura painea, femeia este ajutorul barbatului. Daca ar fi fost altfel, as fi avut si eu 180 cm inaltime, forta musculara, o anumita agresivitate etc.. Dar eu sunt mica si sfrijita. Si orice mama stie ca este full time job: nu poti alapta de multe ori pe noapte, sa-l plimbi si legeni cand are colici si nu doarme etc. si in acelasi timp sa ai timp si energie sa muncesti ca un barbat. Este imposibil. Cand ai copil mic nu ai timp nici sa mananci, dar'mite sa muncesti pt a asigura traiul familiei..este absurd.) Din nefericire eu stiu multe femei care cred ca a avea copii este doar o "realizare" alaturi de altele (cariera, casa, vacante etc.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altfel, sigur, recunosc si eu ca femeia moderna s-a departat de menirea ei, si ca si eu probabil sunt contaminata intr-o oarecare masura. De altfel daca traiam in alta epoca la 35 de ani nu ma mai 'lua' nimeni, eram fata batrana condamnata si nu ma mai casatoream. ;-) Nu as fi facut atatea studii, as fi fost educata altfel, m-as fi maritat la 16 ani soi acum as fi avut cativa nepotei. Dar lucrurile nu s-au petrecut asa, sunt rezultatul unei educatii si al unei epoci chiar fara sa vreau, si trebuie sa construiesc viata crestina cu ce mi s-a dat si sa scot de aici ce este bun. Vorbesc despre mine ca exemplu, dar este valabil pentru multe dintre noi. Citat:
Citat:
Da, ar trebui sa incercam macar un an sa stam cu ei acasa, pana se termina perioada mai grea. Sau unii zic: trei ani. Am vrut dce altfel la un moment dat sa fac asta, dar din motive independente de vointa mea nu se poate. Totusi, uiti muncile intelectuale, care se pot face si fara sa ai 180 cm si muschi... Si inca ceva, uitati amandoi, si tu si Marius, ca in toate epocile trecute in majoritatea claselor sociale femeile munceau si ele pe branci alaturi de barbat, la camp, la vite, in atelierul familial, etc. Nu numai in casa. E adevarat ca lucrau probabil mai aproape de casa si de copii. Dar cred ca idealizati acele vremuri.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Legionarii din "Fratia de Cruce" (FDC) | dianagroza | Generalitati | 285 | 19.03.2011 01:39:40 |
Fratia Ortodoxa | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 04.08.2008 22:19:41 |
"Fratia ortodoxa" | PadreCory | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 25.07.2008 19:33:10 |
|