03.07.2009, 20:54:53
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
|
|
...
Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Florine,
Cred ca Litanu se oferea pe el ca si exemplu cand amintea de "ortodocsii" trecuti la alte confesiuni, foarte probabil protestante. Incearca sa afle pe cai ocolite ce li s-ar putea intampla. Pai, daca ai fost botezat in dreapta credinta, iar dupa aceea satana iti intuneca in asa masura mintea incat dezertezi din Ortodoxie trecand la neoprotestanti, ce sa ii mai zic, decat sa-i lumineze Dumnezeu mintea si sa se reintoarca la credinta in care a fost botezat. Si presupun ca deoarece primul botez a fost anulat de trecerea lui la sectanti, este nevoie ca la reintoarcerea in Ortodoxie sa fie botezat iarasi. Am amintit acest aspect pentru ca acest copil, Litanu, sa-si dea seama de gravitatea a ceea ce a facut, lasand Ortodoxia, pentru cine stie care secta si in plus ca sa stie ca nu exista doua Adevaruri despre Dumnezeire, unul in Ortodoxie si celalat intr-o secta oarecare, ci doar Cel propovaduit de Ortodoxie. In rest, daca se incapatineaza sa sustina ca exista franturi de ADEVAR in fiecare adunare heterodoxa si in Ortodoxie, atunci se inseala., caci existenta unei franturi de adevar presupune coexistenta acestei franturi de adevar alaturi de minciuna. Deci: ori ai deplinatatea ADEVARULUi, ori esti mincinos si inselat. Punct.
|
Nu este adevarat ca daca cineva care a trecut de la ortodoxie la alta religie, daca vrea sa se intoarca inapoi la ortodoxie, trebuie botezat din nou. E complet gresit. Faptul ca s-a botezat la o secta, nu anuleaza botezul ortodox. Stiu foarte sigur asta. Stiu ca i se citesc niste rugaciuni speciale si este pus sa marturiseasca credinta ortodoxa.
|