Citat:
În prealabil postat de Litanu
1. Botezul pe care l-am facut la maturitate, ca un legamant cu Dumnezeu, nu a anulat nimic. Ceea ce mi s-a facut cand eram bebelus (acea baita insotita de o coregrafie) nu poate fi considerat botez. Ca sa fii botezat este nevoie sa cunosti, sa crezi si sa dai marturie despre credinta ta. Asta o spune Sfanta Scriptura. "Botezul este... marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos."(1 Petru 3:21)
2. Ce gravitate este sa lasi ortodoxia. Acum sunt adventist, dar pot parasi oricand biserica adventista (daca se indeparteaza de Cuvantul lui Dumnezeu). Eu am facut, prin botez, un legamant cu Dumnezeu (nu cu vre-o confesiune religioasa). Important este sa nu ma las de Dumnezeu.
3. Nici o biserica(inclusiv cea ortodoxa) nu are deplinatatea adevarului. Unele biserici sunt mai aproape de Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) altele sunt mai departe. Eu am ales biserica adventista pentru ca mi s-a parut ca este cea mai aproape de Sfanta Scriptura (asta nu inseamna ca nu face si greseli).
|
Eu sunt ortodox; e pur informativ, nu lauda sau mai stiu eu ce.
La primul punct te contrazic. Daca e cum zici tu, ca botezul trebuie facut la maturitate, ce se intampla daca un bebelus moare fara sa fie botezat?
La punctul 2, din nou te contrazic. Scriptura spune clar: un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. Ortodoxia, catolicismul si protestantismul, toate cred ca Iisus Hristos e Fiul lui Dumnezeu, dar fiecare crede in felul lui. Exista diferente. Deci credinta lor difera una fata de alta. Deci conform cu ce spune scriptura, numai o credinta si numai un botez sunt bune.
La punctul 3, si aici te contrazic. Nu o spun spre lauda, dar Biserica Ortodoxa este cea care detine adevarul deplin. Am mai facut candva o comparatie; daca un profesor e rau dpdv moral si e un model negativ de urmat, nu inseamna ca materia pe care o preda nu e buna. Materia ramane buna, indiferent de starea deplorabila in care s-ar afla profesorul.
Cea mai buna modalitate de a convinge pe cineva de ceva, este sa-l lasi sa se convinga singur.
Numai bine si Doamne ajuta!