![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La primul punct te contrazic. Daca e cum zici tu, ca botezul trebuie facut la maturitate, ce se intampla daca un bebelus moare fara sa fie botezat? La punctul 2, din nou te contrazic. Scriptura spune clar: un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. Ortodoxia, catolicismul si protestantismul, toate cred ca Iisus Hristos e Fiul lui Dumnezeu, dar fiecare crede in felul lui. Exista diferente. Deci credinta lor difera una fata de alta. Deci conform cu ce spune scriptura, numai o credinta si numai un botez sunt bune. La punctul 3, si aici te contrazic. Nu o spun spre lauda, dar Biserica Ortodoxa este cea care detine adevarul deplin. Am mai facut candva o comparatie; daca un profesor e rau dpdv moral si e un model negativ de urmat, nu inseamna ca materia pe care o preda nu e buna. Materia ramane buna, indiferent de starea deplorabila in care s-ar afla profesorul. Cea mai buna modalitate de a convinge pe cineva de ceva, este sa-l lasi sa se convinga singur. Numai bine si Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine da viata unui prunc? Unii ar fi tentati sa raspunda ca parintii. Gresit. Acestia doar procreeaza. Viata o da Dumnezeu. Iar Dumnezeu poarta de grija celor carora le da viata (chiar daca inca nu s-au botezat). Doar nu vreti sa spuneti ca Dumnezeu face o selectie si poarta de grija doar copiilor botezati. Trebuie sa intelegem corect semnificatia si rolul botezului, asa cum sunt prezentate in Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
@ Litanu
"De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este. " (Ioan 3:5-6) Negand puterea botezului, negi puterea Sf. Duh. La fel, negand intelepciunea sfintilor bisericii ortodoxe, negi puterea Sf. Duh. Cunoasterea pe care au avut-o ei nu era una omeneasca. "Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El" (I Corinteni 2:9) Nu te gandi ca biserica ortodoxa ne invata invataturi omenesti, nu este asa! Citat:
Eu nu pot sa-mi rup copiii de trupul lui Hristos, lipsindu-i de botez. Sunt ferm convinsa ca harul primit la botez este lucrator, iar roadele se vor vedea mai tarziu, daca educatia primita nu este potrivnica acestui lucru. Botezul este o taina, nu este doar un ritual! Adica nu este ceva ce fac eu sau preotul, ci este o lucrare a lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=black]Sfanta Scriptura in interpretarea cui? A oricaruia dintre noi? Iertare, Litanu, insa stii zicerea cum ca drumul spre iad e pavat cu multe bune intentii. Asa si cu interpretarea Sfintei Scripturi. Nu se cade oricaruia dintre noi s-o interpreteze dupa cum ii casuna mintea [cum se intampla la protestanti, unde zece sau mai multe persoane diferite dau tot atatea interpretari diferite Sfintei Scripturi], caci reprezinta calea cea mai facila spre inselare diavoleasca, ci numai preotilor Sfintei Biserici, carora li s-a transmis Harul Preotiei prin hirotonire de catre episcopi.[/COLOR] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|