Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu este nici o eschiva, decat ca am intrat pur si simplu intr-un domeniu imaginar si nerealist. Uite, va fac o concesie: sa ne imaginam ca totusi exista un copil-geniu care la varsta de 4-5-6 ani a citit cel putin o data Biblia, a inteles intreg Planul de Mantuire a lui Dumnezeu inclusiv botezul, solicitandu-l. Personal, ca parinte nu as putea sa-i refuz aceasta cerere. Sunteti multumit?
|
Daca e sa ne luam dupa criteriile acestea, pana la tiparirea Bibliei nimeni nu s-a mantuit in afara de preoti si calugari care aveau acces la Biblia scrisa de mana si din acestia cati au citit-o toata (cel putin o data) si cati din ei au inteles intreg planul de mantuire a lui Dumnezeu??? Tu chiar esti sigur ca l-ai inteles? Am mari semne de intrebare. Si evreii farisei conditioneaza mantuirea de citirea Bibliei, dar nu-l conditioneaza pe copilul (baiat) de 8 zile sa-i dea numele la circumcizie de toate conditiile impuse de tine.De aceea am impresia ca tu i-ai intrecut. Fiind evrei, Apostolii au transformat si inlocuit pur si simplu ritualul circumciziei in ritualul botezului si era normal si logic sa boteze copii pe baza credintei parintilor lor, gandindu-se mai ales la cuvintele Domnului: ,,Lasati copii sa vina la Mine! ,, si ,, Cine nu mananca trupul Meu si nu bea sangele Meu, nu va intra in Imparatia Cerurilor.,, iar acest lucru nu se poate fara Botez.
Ce se intampla cu copii care mor nebotezati?