View Single Post
Vechi 05.07.2009, 09:35:30
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Daca e sa ne luam dupa criteriile acestea, pana la tiparirea Bibliei nimeni nu s-a mantuit in afara de preoti si calugari care aveau acces la Biblia scrisa de mana si din acestia cati au citit-o toata (cel putin o data) si cati din ei au inteles intreg planul de mantuire a lui Dumnezeu??? Tu chiar esti sigur ca l-ai inteles? Am mari semne de intrebare. Si evreii farisei conditioneaza mantuirea de citirea Bibliei, dar nu-l conditioneaza pe copilul (baiat) de 8 zile sa-i dea numele la circumcizie de toate conditiile impuse de tine.De aceea am impresia ca tu i-ai intrecut. Fiind evrei, Apostolii au transformat si inlocuit pur si simplu ritualul circumciziei in ritualul botezului si era normal si logic sa boteze copii pe baza credintei parintilor lor, gandindu-se mai ales la cuvintele Domnului: ,,Lasati copii sa vina la Mine! ,, si ,, Cine nu mananca trupul Meu si nu bea sangele Meu, nu va intra in Imparatia Cerurilor.,, iar acest lucru nu se poate fara Botez.
Ce se intampla cu copii care mor nebotezati?
1. Domnule Iustin, justificarea botezului crestin al pruncilor prin comparatie cu taierea imprejur, nu este corecta.

La evrei, un copil era taiat imprejur la 8 zile de la nastere, pentru ca s-a nascut evreu (facea parte din poporul ales). Nu avea ce sa aleaga. Era evreu vrand nevrand.

Crestinismul presupune intelegerea caii lui Hristos si credinta in jertfa Sa mantuitoare. Poti sa alegi sa-L urmezi pe Hristos sau poti sa alegi alta cale. Nimeni nu are voie sa te faca crestin fara voia ta (libertatea de alegere este un principiu divin).

"Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine crede si se va boteza, va fi mantuit."(Marcu 16:15,16)

Nu incercati sa anulati invataturile Mantuitorului, printr-o logica fara sens.

2. Ce se va intampla cu copii pana la botez? Dumnezeu a dat viata si are grija de ea. Vi se pare ca se intampla ceva rau cu copii neoprotestantilor?

3. Faptul ca, intr-un timp, doar preotii si calugarii aveau acces la Biblie, si nici macar acestia nu se stie daca o citeau, este doar vina lor. Au tinut lumina sub obroc. Asta nu este nicicum o justificare pentru a se practica in continuare botezul in fara cunoasterea Evangheliei (botez fals).