Citat:
În prealabil postat de sophia
Pe urma eu nu pot sa va inteleg: de ce trebuie sa fie si rau si bine si de ce daca e numai bine nu mai ai har, nu te mai mantuiesti?
|
Nu exista rau fara bine si invers, este simplu si logic. Aceste doua se vad cel mai bine in comparatie, fiind opuse. Fara unul nu ar exista celalalt.
Citat:
Da, spunea si preotul meu odata, ca ele exista ca noi sa putem compara.
|
Nu este vorba doar de comparatie ci de insasi existenta conceptului de bine. Nu poate exista rau daca nu exista si bine.
Citat:
De ce Adam a trebuit sa fie ispitit?
|
Poate nu a trebuit poate pur si simplu a fost.
Citat:
De unde le scoateti voi pe toate? De unde il stiti voi asa de bine pe Dumnezeu si raul si bunul si tot?
|
Din Sfanta Scriptura.
Citat:
Nu inteleg de ce nu putea Dumnezeu sa ne faca exact ca el, sa se simta printre ai lui?
|
Adica sa ne faca pe toti Dumnezei? "A ne face" inseamna a crea, ori El este NECREAT deci nu aveam cum sa ne CREIEZE ca El.
Citat:
Eu nu stiu si nu pot emite astfel de judecati ca voi?
|
Daca stii, poti. Nu vad mare curaj in a reproduce ceva ce ai citit si ai inteles cat de cat. Ai vrea sa stam in tacere? Sa nu mai vorbim/scrim despre Dumnezeu? Crezi ca atunci ne-ar iubi Dumnezeu mai mult?
Facem schimb de informatii si de opinii aici. Eu am invatat multe de pe acest forum.
Citat:
Problema este ca nu ma supara Dumnezeu, pentru ca tot nu stiu ce a vrut EL si nu voi afla si gata, ci ma supara ideile pe care voi I le puneti in carca.
|
Eu incerc pe cat posibil sa vorbesc in conformitate cu Scriptura, cel putin asa cum o inteleg eu, si cam la fel fac si altii aici din ce am vazut (cu unele exceptii). Nu pun nimic nimanui in carca, cu atat mai putin lui Dumnezeu
Citat:
Si ce ma mai supara este ca in ciuda tuturor teoriilor voastre, omul se autodistruge si raul invinge. Oare asa trebuie sa fie? Degeaba s-a jertifit Iisus, sau nu are legatura cu jertfa lui?
|
Esti haioasa rau!

Chiar imi place de tine!

Nu invinge decat pana la o vreme! Pana in ceasul cand va veni Apocalipsa!
Asa a si fost prezis de catre profeti, raul se va inmulti foarte mult! Ce vezi tu acum sunt floricele pe langa ce urmeaza!