View Single Post
Vechi 09.07.2009, 18:56:07
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Pe urma eu nu pot sa va inteleg: de ce trebuie sa fie si rau si bine si de ce daca e numai bine nu mai ai har, nu te mai mantuiesti?
Nu exista rau fara bine si invers, este simplu si logic. Aceste doua se vad cel mai bine in comparatie, fiind opuse. Fara unul nu ar exista celalalt.

Citat:
Da, spunea si preotul meu odata, ca ele exista ca noi sa putem compara.
Nu este vorba doar de comparatie ci de insasi existenta conceptului de bine. Nu poate exista rau daca nu exista si bine.
Citat:
De ce Adam a trebuit sa fie ispitit?
Poate nu a trebuit poate pur si simplu a fost.
Citat:
De unde le scoateti voi pe toate? De unde il stiti voi asa de bine pe Dumnezeu si raul si bunul si tot?
Din Sfanta Scriptura.
Citat:
Nu inteleg de ce nu putea Dumnezeu sa ne faca exact ca el, sa se simta printre ai lui?
Adica sa ne faca pe toti Dumnezei? "A ne face" inseamna a crea, ori El este NECREAT deci nu aveam cum sa ne CREIEZE ca El.
Citat:
Eu nu stiu si nu pot emite astfel de judecati ca voi?
Daca stii, poti. Nu vad mare curaj in a reproduce ceva ce ai citit si ai inteles cat de cat. Ai vrea sa stam in tacere? Sa nu mai vorbim/scrim despre Dumnezeu? Crezi ca atunci ne-ar iubi Dumnezeu mai mult?
Facem schimb de informatii si de opinii aici. Eu am invatat multe de pe acest forum.
Citat:
Problema este ca nu ma supara Dumnezeu, pentru ca tot nu stiu ce a vrut EL si nu voi afla si gata, ci ma supara ideile pe care voi I le puneti in carca.
Eu incerc pe cat posibil sa vorbesc in conformitate cu Scriptura, cel putin asa cum o inteleg eu, si cam la fel fac si altii aici din ce am vazut (cu unele exceptii). Nu pun nimic nimanui in carca, cu atat mai putin lui Dumnezeu

Citat:
Si ce ma mai supara este ca in ciuda tuturor teoriilor voastre, omul se autodistruge si raul invinge. Oare asa trebuie sa fie? Degeaba s-a jertifit Iisus, sau nu are legatura cu jertfa lui?
Esti haioasa rau! Chiar imi place de tine!
Nu invinge decat pana la o vreme! Pana in ceasul cand va veni Apocalipsa!
Asa a si fost prezis de catre profeti, raul se va inmulti foarte mult! Ce vezi tu acum sunt floricele pe langa ce urmeaza!