Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai frate Ovidiu aceasta zicere:
"În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul si pe scaun împreună cu Tatăl si cu Duhul ai fost, Hristoase, toate umplându-le, Cel ce esti necuprins." este la randuiala Sfintei Proscomidii care face parte din randuiala Sfintei Liturghii crestin ortodoxe.
|
poi draga mihailit, dumneata ce parere ai ca asta era dupa moarte, nu? deci dupa momentul in care shi-a dat sufletul Domnul Hristos... dupa ce shi-a dat sufletul in mainile... "in mainile Tale imi incredintzez sufletul Meu, Parinte", deci dupa ce a baut sau dupa ce i-au atins gura/buzele cu buretele plin cu zeama din isop amestecat cu otzet caci strigase/ceruse zicand: "Mi-e sete" asha cum a mai strigat mereu Dumnezeu la fantana sau in alte locuri...
deci daca asha zice la Liturghie fireshte ca nu e minciuna ci Dumnezeu a primit sufletul shi duhul Sau... in mainile Sale, dupa ce a murit, iar dupa trei zile a inviat, in dimineatza adanca a sfintei Dumnici, ziua intai, Sabatul cel veshnic al sfintei Duminici ce se tzine de sambata seara pana luni dimineatza...