Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 14.07.2009, 00:37:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Te citez:

Fani, tu nu reusesti sa vezi dincolo de dorintele tale.
Nu a afirmat nimeni ca relatiile in casatorie sunt ceva necurat. Sunt curate, cat timp cei doi traiesc o viata curata!
Altfel, NU (in concubinaj, in patimi trupesti.. daca ar fi curate in orice conditii, anumite practici sexuale foarte comune astazi nu ar fi considerate pacat!)

Daca tu sustii posibilitatea activitatii sexuale in rai, eu nu ma mai mir de popularitatea romanelor lui Dan Brown! Nu intelegi consecintele promovarii unei astfel de idei!
Nu cred ca am zis ca ai afirmat ca ar fi necurate, nu ai afirmat direct, dar toata indignarea ta si a altora de pe aici impotriva ideii ca ar fi PUTUT exista dragoste de tip sexual (am zis: de tip! caci ar fi fost probabil altfel, dar nu stim cum) in rai arata totusi ca voi considerati sexul ca ceva nu tocmai kosher, ca sa ma exprim asa.

Nu vad ce are ideea asta cu romanele lui Dan Brown. Nu am citit decat Da Vinci Code si banuiesc ca te referi la aiurelile despre presupusa relatie a lui Hristos cu Maria Magdalena si ideile lui despre cultul zeiitei mame. Dar nu vad ce legatura cu ce spuneam eu. Eu nu vreau sa aduc sexul la rang de ritual, nu propuneam ceva in genul tantrei yoga. Vorbeam pur si simplu de valoarea simbolica (in sensul puternic al cuvantului simbol) a actului de unire sexuala intre un barbat si o femeie, care trimite la unirea 'mai inalta', a omului cu Dumnezeu. Nu este vorba, cristinamaria, de a constientiza asta in timpul actului respectiv.

Nu m-am referit la perversiunile sexuale. Nu stu de ce tot aduci vorba de ele. Nu am zis ca orice forma de sexualitate ar corespunde cu cea creata de Dumnezeu.