View Single Post
Vechi 14.07.2009, 19:39:14
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit pt.andreicozia

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Multumesc Ghemis, dar nu trebuia sa te deranjezi. Am participat la multe botezuri si am cintat:
“Cîți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat” (Galateni 3, 27).

Insa problema era alta nu a intelegerii acestei Taine

Raspunde-mi de ex:
De ce Ioan Botezatorul nu a botezat prunci? ci doar oameni constienti, prezenti, treji? adica adulti

Din Nou, eu nu am nimic cu Traditia, mergem inainte, cum se spune, dar gindul asta nu-mi da pace si oricit m-as ruga, nu-l pot lamuri.
Ce intelege un sugar din toate aceste rugaciuni? Oare el nu trebuie mai intii sa gindeasca pentru a-si da acordul? asta a fost esenta dilemei de mai sus nu Tainele
Sf.IOAN BOTEZATORUL a botezat doar cu apa si ii pregatea pe oameni pt.botezul cu Duhul Sfant.Pana aici santem de acord si cu sectarii care vad in botez doar ceva simbolic si nicidecum nu inteleg ca botezul cu Duh Sfant sterge pacatul stramosesc(am vazut asta din scrierile sf.parinti si din Sf.Scriptura).Ce vreau sa zic este,ca a incerca sa patrundem noi in Tainele lui Dumnezeu, este o mare indrazneala.Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asta inseamna lipsa de SMERENIE. Se vorbeste mereu de smerenie in credinta noastra ortodoxa,ca este calea prin care noi intram in Imparatia Cerurilor.De ce este asa importanta smerenia? Pentru ca este o virtute care face parte din chipul lui Dumnezeu.IIsus Hristos cand a venit in lume, a venit in chip smerit si cand s-a rastignit pentru noi tot in chip smerit a facut-o. Oare nu putea sa ceara de la Dumnezeu legiuni de ingeri care sa-l scape din mainile oamenilor?Sau Dumnezeu de ce nu a ales o alta cale (vizibila) de a se face cunoscut oamenilor?Sa vina dintr-o data cu mare slava,cu osti ingeresti si sa le porunceasca oamenilor sa-l IUBEASCA? Ca asa este prima porunca din decalog ,sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeu tau din toata inima ta,din tot cugetul tau, din toata puterea ta,din toata fiinta ta si pe semenii tai deasemenea.INTREBARE.Dumneata ai putea sa iubesti din constrangere,sau libertatea si smerenia este cea care ne aduce si iubirea? De ce ne lovim mereu de SMERENIE.Iisus Hristos cand si- ales apostolii, de ce tocmai oameni simpli,pescari care nu aveau studii si cunostinte de carte? Pentru ca Duhul Sfant vine acolo unde este simplitate si smerenie.Nu apostolii au propovaduit,nu apostolii au facut minuni,vindecari,invieri,s.a.m.d.,ci Dumnezeu prin harul Duhului Sfant.Si toti sfintii care ii cunoastem noi ca au facut minuni,nimic nu este de la ei.CI MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII SAI. Domnule Andrei,daca Iisus Hristos ar fi ales dintre farisei,carturari si invatati,si care erau invartosati cu inima neintelegand bine scripturile,si ar fi facut aceste minuni asa cum a facut prin apostoli,oare nu le-ar fi hranit si mai mult mandria si orgoliul?Credem ca da. Nu ar fi inteles ca toate cate s-au facut, prin Duhul Sfant s-au facut, ci s-ar fi increzut in propriile lor puteri asa cum a facut si SATANA.(stim bine ce a patit)Asadar dogmele credintei ortodoxe ne invata sa cautam SMERENIA,sa cerem de la Dumnezeu SMERENIA,si toate cate le facem(si studiul este bun daca se face cu smerenie)sa le facem cu SMERENIE.Haideti fratilor mai bine sa ne indemnam unii pe altii la smerenie,sa cerem de la Dumnezeu SMERENIA,sa cautam sa dobandim cat mai mult Duh Sfant prin rugaciune si post,prin paticiparea la Sfintele Taine(fara a incerca sa le patrundem cu mintea),sa sadim chipul lui Dumnezeu in noi,sa fim cat mai multi uniti in acelasi Duh Sfant,numai asa i-si poate face Dumnezeu lucrarea in lume.Dumnezeu sa ne ajute!
Reply With Quote