View Single Post
Vechi 15.07.2009, 12:49:36
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

Dragostea acopera multime de pacate, clar. Insa ma tem de inselarea celor care refuza Adevarul care, dupa credinta mea, este in Ortodoxie. Nu condamn pe nimeni, doresc mantuirea tuturor, insa mai stiu ca Parintii nostri condamna horatat ereziile si ca Dumnezeu le-a spus Apostolilor, episcopilor si preotilor: cate veti tine pe pamant, tinute vor fi si in Cer.

Mila Domnului peste noi toti.
Dragostea este totul. "Prea iubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste, este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu. Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dum,nezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste." (1 Ioan 4:7-8)

In fata lui Dumnezeu exista doar doua categorii de oameni: cei care iubesc si cei care nu iubesc.

Iar Domnul Iisus Hristos elimina orice altfel de impartire. Vedem cum priveste la credinta si dragostea celor care nu faceau parte din porul ales.

Mantuitorul ne arata, spre exemplu in Evanghelia dupa Matei cap. 25:31-26, ca judecata se va face dupa dragostea pe care ai avut-o fata de semeni. EL, imparte oamenii in doua categorii (simbolic, oi si capre): o categorie care a manifestat activ dragostea fata de semeni (si va mosteni "Imparatia care v-a fost pregatita") si o alta categorie lipsita de dragostye, care va suferi osanda.

Cei care au primit puterea sa lege si sa dezlege, sa ierte sau sa nu ierte (Matei 18:18), trebuie sa o faca in spiritul lui Hristos nu dupa capul lor. Daca Hristos nu condamna, nici ei, daca sunt in Hristos nu pot condamna.

Cine poate spune ca este erezie ceea ce Hristos sau Sfintii Apostoli nu au numit erezie? Eu, spre exemplu, de ce as fi eretic in fata lui Hristos? Doar pentru faptul ca nu ma mai port titulatura de ortodox?

Cred ca toata teologia si vietuirea in Hristos se pot rezuma la un singur cuvant: dragoste. Sa ne iubim unii pe altii. Si dupa aceea, ne putem juca linistiti de-a teologii.