View Single Post
Vechi 15.07.2009, 23:03:58
Maximus Maximus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Question

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Ne rogi sa enumaram LOGIC, niste argumente. Tocmai aici este greseala sectarilor, ca incearca doar logic, si nu duhovnicesc, sa inteleaga Sf Scriptura. Vorba parintelui Rafail Noica: "Ortodoxia nu convinge, ci seduce". numai bine si Doamne ajuta!
Din cate imi amintesc eu cel care seduce este altcineva..in Scriptura.Dumnezeu dinpotriva spune clar toate lucrurile astfel incat oricine sa inteleaga fara tagada voia Sa.Daca EU nu as fi inteles logic, argumentativ si desigur duhovniceste(dar nu seductiv) ceea ce stiu pana acum as fi renuntat demult la Calea aceasta si as fi ramas poate la extraterestrii, naturalism si ocultism. Marea frumusete a Adevarului revelat in Scriptura mi s-a parut tocmai aceasta claritate, puritate si simplitate, exact cum a fost si viata Mantuitorului.
Desigur ca exista multe taine ascunse omului si chiar din cele ale legilor naturale, fizice DAR sa nu uitam ca Dumnezeu a promis ca cei "priceputi vor intelege".Cei care cauta cu adevarat pe Dumnezeu, indiferent de consecinte "Il vor vedea".
Acum sa revin punctual la ce ma interesat.fiecare argumentatie filosofica si mistica asupra semnificatiei zilei a 8-a , a vesniciei, etc. exista 10 versete biblice care sustin existenta institutiei Sabatului.Oare daca Dumnezeu ar fi avut in vedere o schimbare a legii nu ar fi transmis intr-un mod MAI clar?Si ganditiva aici nu numai la legile spirituale, care sunt deasupra tuturor, DAR nici macar legile fizice nu au fost schimbate! Voi reveni cu exemple concrete.