![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La Sfanta Liturghie se spune la un moment dat: "Sa ne iubim unii pe altii, ca intr-un gand sa marturisim: pe Tatal, pe Fiul si Pe Sfantul Duh, Treimea Cea de o Fiinta si nedespartita." Imi pare sincer rau ca ai mers pe la noi la biserica, ai ascultat slujbele noastre, ai studiat cat de cat Traditia noastra, dar ai preferat sa protestezi in continuare impotriva ortodoxiei. Dea Domnul sa ne vedem intru Imparatia Sa, amin.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Maximus, mie mi-a pus biblia in mana un penticostal. Am stat foarte mult de vorba cu el. De aceea cred ca inteleg destul de bine cele ce ai scris. Din pacate pentru cei care frecventeaza aceste secte si culte care s-au desprins crestinism, au un mod superficial de lectura Sfanta Scriptura. Imi pare tare rau de ei pentru ca multi m-au convins ca il iubesc pe Dumnezeu. Dar, nu pot trece de intelesul primar al Sfintei Scripturi. I-as ruga pe toti sa incerce sa adanceasca macar intelesul pildei cu uscarea smochinului. Este relevant pentru situatia lor. Nu inteleg cele sapte taine ale Bisericii, nu vor sa citeasca din Sfintii Parinti, nu vor sa inteleaga iconomia lui Dumnezeu cu moastele lasate tocmai pentru a gira crestinismul ca fiind CALEA, ADEVARUL SI VIATA. Nu vor si, uneori, chiar nu pot. Mai clar, stau cu Sfanta Scriptura in mana si nu stiu sa explice taina preotiei. Nu reusesc sa vada osmoza dintre cele 7 taine. Refuza sa accepte moastele sfintilor desi dovada mai clara decat aceasta sau cea a Sfintei Euharistii nici ca se poate. Refuza sa admita desi este evidenta coborarea Duhului Sfant in fiecare duminica, la fiecare biserica ortodoxa, in cadrul Sfintei Liturghi. Uite, am o cutiuta cu anafura de acum un aproape 1 an si jumatate si o pastrez ca sa se convinga oricare are dubii ca Duminica, Sfanta Cruce, taina preotiei, taina Euharistiei sunt verificabile pe deplin de oricine. Dar, ce ii impiedica pe ei sa se documenteze ca sa inteleaga care este legatura dintre Sfintii Constatin si Elena, Sfanta Cruce si Sfanta Duminica? Chiar imi pare rau pentru ei dar, de fiecare data cand le aduci dovezi clare ca se inseala parca nu te aud si nu vad. Draga Maximus, uite cum ti-as propune eu (intr-o perioada, fost ateu convins) sa faci ca sa scapi de marile dubii: cumpara cele 3 volume de Marturii din Tara Fagarasului, citeste-le cu rabdare (sunt foarte subtiri) si o sa intelegi mai multe decat ti-ar explica oricine pe forum. Dupa ce le vei fi citit o sa stii singur in ce directie sa o iei. Nu cunosc pe nimeni, din cei aflati la inceput de drum, care sa le fi citit si sa nu isi fi reconsiderat pozitia fata de Dumnezeu. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Litanu;153485
Am si eu o intrebare pentru dvs.: ce se intampla cu cei care au posibilitatea sa cunoasca voia Domnului din Sfanta Scriptura, dar refuza acest lucru? Astazi, cine vrea poate avea o Biblie (nu vorbesc de zonele musulmane- si totusi, chiar si acolo Evanghelia intra prin mass-media). Credeti ca, la judecata, vor putea spune ca nu au cunoscut voia Domnului?[/QUOTE] Vor putea spune,insa nu le va fi cu folos. Aceasta nu le va fi o scuza. [quote=Litanu;153485 Dvs. aveti o Biblie? Daca da, ati citit-o? Sau va e teama ca va smintiti (asa cum va invata unii "binevoitori")?[/QUOTE] Am citit-o,stai linistit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ne rogi sa enumaram LOGIC, niste argumente. Tocmai aici este greseala sectarilor, ca incearca doar logic, si nu duhovnicesc, sa inteleaga Sf Scriptura. Vorba parintelui Rafail Noica: "Ortodoxia nu convinge, ci seduce". numai bine si Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...tantin-galeriu Daca nu ai rabdare sa citesti tot (de fapt si problema marturisirii este divergenta intre confesiunile noastre, o diferenta mai mult decat grava), vezi pe la mijloc: "S-a pus de multe ori intrebarea, de ce slujitorii hirotoniti ai Bisericii nu sunt numiti in Noul Testament, ca si in Vechiul Testament: jereis, ci presviteri, de unde in romneste - preoti."...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iisus invata in toate zilele pe norod, in Templu". (Luca 19:47) Omul are nevoie de multa invatatura buna. Citat:
Nu vreau sa jignesc pe cineva. Cine apreciaza anumite slujbe... sa le aprecieze. Dar, acest fapt nu-l "scuteste" de o viata in armonie cu legile lui Dumnezeu. Credinta in jertfa Mantuitorului si faptele izvorate din credinta sunt hotaratoare pentru mantuirea noastra. Restul... fiecare sa creada ce doreste. Domnul sa ne calauzesca spre vesnicie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur ca exista multe taine ascunse omului si chiar din cele ale legilor naturale, fizice DAR sa nu uitam ca Dumnezeu a promis ca cei "priceputi vor intelege".Cei care cauta cu adevarat pe Dumnezeu, indiferent de consecinte "Il vor vedea". Acum sa revin punctual la ce ma interesa ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi permit sa raspund din perspectiva unui baptist , deci neoprotestant convertit la ortodoxie in urma cu 9 ani. Liderii, conducatorii , ideologii neoprotestanti sunt respectati si adorati de comunitati la fel ca si apostolii si chiar se socotesc urmasii fideli ai acestora prin citirea epistolelor si invataturilor noutestamentare si incercarea de aplicare intocmai in adunarile lor. Se studiaza asiduu si Vechiul Testament in paralel cu N.T si se diseca amanuntit toate scrierile biblice. Interesul si costiinciozitatea studierii acestora sunt infinit de scrupuloase, fiind socotite ca esentiale pentru mantuirea sufletului si necesare pentru combaterea altor invataturi.Pana aici este in regula, pentru ca nici un cuvant nu se va intoarce fara sa aduca rod, dar marea inselare pentru omul nestiutor este interpretarea pe care acesti lideri o dau Sfintelor Scripturi. Lingvistii stiu si stim si noi ce mult conteaza chiar si o virgula si un accent pentru a schimba complet sensul si semnificatia frazei, ce sa mai vorbim de 'traduceri' identic naturale. Si pentru ca manipularea sa fie completa si-au facut un scop in sine de a 'indoctrina' orice membru ca ortodocsii ( in Romania ) si catolicii sunt cei mai mari rataciti si idolatrii si FOOARTE PERICULOSI, inchinatori si slujitori la draci. Asa ca puteti sa trageti si singuri concluziile cum ,dupa aderarea la secte a unor oameni, acestia isi schimba total atitudinea fata de cei din jur.Li se innoculeaza o psihoza in masa legat de Biserica traditionala ca, niciodata, sa nu cumva sa doreasca sa se mai intoarca. Se cauta versete atat din NT cat si din VT, se fac niste analogii cu totul si cu totul puerile, care bineinteles ca 'tineau' la niste bieti oameni analfabeti . Acum vad ca tin si la cei 'scolati', dar complet in afara de teologie, de scrierile filocalice,fara o cultura a Duhului. Cat despre Sfanta Impartasanie cu Trupul si Sangele Domnului, au cel putin aici bunul simt sa le explice adeptilor ca este doar un simbol. Au ,intr-adevar , cam o data pe luna o zi in care se impart bucatele mici de paine si un paharel minuscul de vin la fiecare dupa ce se roaga pentru binecuvantarea acestora, ca o aducere aminte a jertfei Domnului.Dar si aici intervine atacul asupra ortodoxiei ! Ridiculizand, batjocorind si defaimand credinta ca prin puterea si lucrarea Duhului Sfant si prin rugaciunile preotului sfintit painea si vinul sufera vreo trasformare reala.Lor li se innoculeaza ca toate acestea sunt doar minciuni si inselatorii. Si eu aveam aceeasi parere si cand am inceput sa studiez ortodoxia ca sa o pot combate pentru a-mi atrage sotul la neoprotestanti am spus:" Ei asta chiar este cea mai mare 'gogorita' pe care ortodocsii astia redusi mintali o pot sustine. Dupa ce Duhul Sfant a inceput sa-mi lumineze mintea prin scrierile filocalice,dupa minunile pe care le-am trait si de care ma temeam ca sunt de la cel rau, dupa ce tot esafodajul meu construi cu grija a inceput sa se clatine, cand inca nu stiam cu certitudine ce sa aleg ce credeti ca m-a convins ca sunt pe o cale rea, cum credeti ca a sunat chemarea cereasca? "Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, toti cei flamanzi si insetati "Caci cine nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are parte cu Mine" Atunci am inteles foarte clar acest cuvant pe care-l citisem de mii de ori ,dar care atunci, in acel contest, in acea nevoie sufleteasca s-a dovedit raspunsul pe care-l asteptam. Da, era cuvantul scris pe paginile Sf. Scripturi, dar curat si degrevat de interpretarea defaimatoare si mincinoasa.Da, era chemarea la Sfanta si adevarata impartasire cu trupul si sangele Domnului si am simtit real ca eu, pana atunci, nu am avut parte de asa ceva, deci nu puteam sa am nicidecum siguranta mantuirii sufletului, indiferent de sperantele mincinoase pe care mi le dadeau acei lideri la fel de inselati ca si mine in asteptari. Ganditi-va doar la ispitirea Domnului ! Chiar cu cuvantul scris a indraznit cel rau sa vina la insusi Fiul Lui Dumnezeu, dar denaturat nu prin slova ci prin interpretare. Exact prin aceleasi metode pot fi si acum manipulati bietii oameni fara o baza si o protectie reala.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos in mijlocul nostru! ORTODOXIA nu s-a schimbat, a fost si este aceeasi...dumneavoastra atunci cand erati ortodox doreati sa primiti hrana asa cum oprimit acum...datorita timpului si vicisitudinilor slujitorii sunt un pic altfel (nu se mai roaga poporul pentru slujitorii de la altar!) si Sfanta Scriptura spune in Ieremia 29, 13 (si nu doar acolo!):" Si Ma veti cauta si Ma veti gasi daca Ma veti cauta cu toata inima voastra". DUMNEZEU nu a obligat, nu obliga, si nu va obliga niciodata. [COLOR=darkgreen]EL ESTE DRAGOSTE. Asteapta sa IL cautam din toata inima...dumneavoastra ati inceput sa IL cautati din toata inima dupa ce ati iesit din Biserica.[/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=darkgreen]Ieremia 29, 13:" Si Ma veti cauta si Ma veti gasi daca Ma veti cauta cu toata inima voastra".[/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=#006400]"Dumnezeu hotaraste din nou o zi, astazi, rostind prin gura lui David, dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus;"Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre", caci daca Iosua le-ar fi adus oduhna , Dumnezeu nu ar mai fi vorbit dupa acestea de o alta zi de odihna. Drept aceea s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu. Pentru ca cine a intrat in odihna lui Dumnezeu s-a odihnit si el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale." Evrei4,7-10 (BIBLIA ORTODOXA)[/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=#006400]Biblia Cornilescu spune astfel:"Ramane, dar, o odihna [COLOR=blue]ca cea de Sabat[/COLOR] pentru poporul lui Dumnezeu"(Evrei 4,9)[/COLOR] ...pentru unii o zi este mai presus decat alta...pentru altii, toate zilele sunt la fel, fiecare sa fie deplin incredintat. Ma iertati ca indraznesc dar Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne indeamna fiindca EL A BIRUIT iar noi suntem biruitori prin EL, datorita Jertfei Sale. Cred ca toate raspunsurile se afla in noi insine...depinde locul din care ne "adapam". [COLOR=darkgreen]Parintele Arsenie Boca[/COLOR] spune multe lucruri despre cei "cazuti"...se pot ridica...dar destul de greu fiindca mandria nu le permite. Dupa parerea mea, mandria este foarte prezenta printre reprezentantii cultului adventist(cred ca este cultul in care numarul de medici este cel mai mare!)...exista un Cuvant In Sfanta Scriptura care spune ca pe cel de curand intors la Dumnezeu (erau primii pasi ai Crestinsmulului) nu trebuie sa il pui in frunte, sa il lasi sa vorbeasca...ei procedeaza exact invers: daca cel "intors" are ceva scoala devine instructor la scoala de sabat!!! Mandria ucide! Sa Il rugam pe Tatal nostru sa ne lumineze pe fiecare in parte si sa ne ajute sa facem Sfanta Voia Sa! Acolo unde Adevarul este amestecat cu minciuna DUMNEZEU nu-si afla locul. In Sfanta Scriptura scrie ca divortul este permis doar daca este vorba despre adulter...cati divorteaza astazi din tot felul de motive?! Si ma refer la cei din cultul adventist, aici, fiindca ei "cerceteaza Scripturile" orotodxul de rand nu cred ca stie prea multe...dar stie sa se smereasca asa cum a facut-o vamesul; sa ne rugam unii pentru altii si sa incercam sa zidim Biserica nu sa o distrugem! Adevarul este ca in Biserica, in care ma bucur ca ma aflu, cunostintele teologice ale membrilor ei nu sunt nici pe departe asemeni "cunostintelor biblice" celor din cultul adventist...dar prefer sa merg smerit pe calea ingusta, fara prea multe cunostinte, decat sa merg "cu Biblia in mana spre iad". Daca in familia mea nu primesc ceea ce doresc...ce fac fug, plec sau incerc sa ajut, dupa puterile mele, in cercul meu "stramt"? Cred ca acela care IL CAUTA PE DUMNEZEU din toata inima in gaseste in Adevar...nu in minciuna! 1 Ioan capitolul 5-21 ("Stim ca suntem din Dumnezeu, si lumea intreaga zace sub puterea celui rau." versetul 19) In Romania zi de zi se slujeste Sfanta Liturghie in sfintele manastiri...sa incercam si noi sa neplecam capetele si, smeriti, "sa ne iubim unul pe altul, precum ne-a dat porunca". [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Biserica Sa Tatal a avut, are si va avea reprezentanti vrednici...aici este acea ramasita...in BISERICA TREIMII SFINTE. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|