View Single Post
Vechi 19.07.2009, 00:35:31
mihion mihion is offline
Banned

Data înregistrării: 17.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mi-am adus aminte ca am citit de curand cartea "Despre Preotie" de scris de Sf. Ioan Gura de Aur.
Acolo m-a socat un aspect: ce rau se vorbeste despre femeile credincioase.
Se spune ca a fi preot este f.greu si ca un preot trebuie sa pastreze o distanta, ca femeile din biserica ii pot face rau, ca trebuie sa pastreze distanta de el, indiferent daca sunt tinere sau varstnice, daca sunt vaduve sau casatorite, daca vor sa-l ajute sau au alte ganduri ne-curate.
Un capitol oribil dupa parerea mea. Umileste femeia cumplit.
Poate ca din cauza ca pe vremea aceea am inteles ca preotii nu erau casatoriti.
Acolo preotul chiar este pus pe un piedestal, trebuie sa fie perfect si sfant. Ceea ce contravine persoanei omenesti.
Poate ca are si dreptate, si atunci ma gandesc eu ca un preot trebuie sa nu fie singur (fara sotie) niciodata. Trebuie lasat sa se recasatoreasca, pentru ca singur este si mai rau. Este mai rau decat pentru calugarul din manastire, pentru ca el trebuie sa iasa in lume, printre femei.
Daca sotia il ajuta sau mai rau il incurca, depinde de la caz la caz.
In orice caz eu zic ca un preot trebuie sa fie accesibil in afara slujbei, mai ales daca este duhovnic si doreste sa vindece suflete de oameni.
Sunt chiar azi niste articole interesante pe site, legat de preotul vindecator de suflete.

Eu am depasit masura cu duhovnicul meu,fara sa-mi dau seama.........si azi nici nu a vrut sa vorbeasca cu mine ..... (
Reply With Quote