Citat:
În prealabil postat de anita
Maximus ,cu ceva timp in urma ,o persoana mi-a povestit ce i s-a intamplat.
S-a dus dupa sf.Liturghie sa se inchine la Maica Domnului cu Pruncul,icoana mare in stanga sf.Altar.
In spatele ei era coada ,cand s-a inchinat a fost cuprinsa de o caldura placuta ,mai apoi lumea i se parea buna ,simtea ca o iubire nesfarsita o cuprinde.
In timpul slujbei ,mi-a spus , avusese un gand catre Maica Domnului ,asa ,ca o cugetare ,contemplatie referitor la sfintenia ei de neatins.
Ce parere ai ?
Ce putea sa fie?
|
Anita, ceea ce i s-a intamplat acelei persoane a fost o placuta stare de bine, o senzatie o calmare si un balsam al sufletului.Dar sa nu uitam ca sufletul omului, ipresiile lui sunt deznadajduit de inselatoare.Nu pot spune ca acea persoana nu a avut o traire frumoasa, poate chiar mistica dar adevarata inchinare catre DUMNEZEU ar trebui sa fie in Spirit(ul Sfant) si in Adevar. Gandeste-te ca sunt multe exemple in Biblie cand israelitii s-au inchinat in felul "lor" un pic cotit la stanga si a fost dezastruos.Maria, maica Domnului a fost cu siguranta o femeie deosebita deoarece Dumnezeu a ales-o pt.aceasta lucrare a Sa de intrupare.Dar ea insasi avea nevoie de sangele Sau mantuitor si de iertarea pacatelor.Sunt sigur si ca ucenicii au cinstit-o "cum se cuvenea" dar de aici si pana la a-i aduce inchinare este o cale "prea" lunga.NIMENI nu este un model perfect pt.dreptcredincios decat Slava Domnului Insusi Mantuitorul, nu? De ce sa mai cautam altundeva? In lumina cea noua pe care am primit-o si eu..sustin ca nu e bine sa facem aceste lucruri.
Doamne ajuta!