Citat:
Īn prealabil postat de andrei25
Nicaieri nu am spus ca pururea-fecioria Mariei conteaza pt mantuirea unui om. Conteaza Sf Fecioara Maria ca persoana. Pt ca daca nu ar fi fost ea, Mantuitorul nu s-ar mai fi intrupat. Nu am timp sa caut sa iti dau sa citesti. Cauta singur.
Deci tu nu faci parte din nici o confesiune religioasa? Adica ti-ai inventat tu un dumnezeu al tau? Nu inteleg.
|
Draga andrei25, daca n-ar fi fost Maria, Mantuitorul s-ar fi intrupat din altcineva. Sunt sigur ca erau multe fecioare tematoare de Dumnezeu in Israel, in vremea nasterii Mantuitorului. Dar nici nu cred ca se poate pune problema asa, pentru ca intruparea Mantuitorului si jertfa Lui de ispasire erau hotarate inca dinainte de intemeierea lumii.
Daca spun ca merg la o biserica de confesiune X de crestini, vei crede poate automat ca si impartasesc toate convingerile lor. De exemplu, ai presupus din start ca eu resping toata traditia, ai presupus din start ca cred in conceptul de Sola Scriptura (asa cum e el inteles gresit de unii), desi eu n-am spus nicaieri asa ceva. Nu vreau sa mi se puna in carca convingeri pe care nu le-am exprimat in mod explicit.
Sa-ti spun deschis, sunt baptist cu unele convingeri ortodoxe. Dar nu ma intereseaza imbratisarea unui anumit sistem religios cu toate lucrurile bune si rele din el, nu-mi trebuie asa ceva. Imi trebuie adevarul care aduce libertate. Sunt deschis numai pentru adevar, iar adevarul nu se poate calca in picioare in numele smereniei, cum am vazut ca sugereaza unii pe aici pe forum.