![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Deci tu nu faci parte din nici o confesiune religioasa? Adica ti-ai inventat tu un dumnezeu al tau? Nu inteleg.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca spun ca merg la o biserica de confesiune X de crestini, vei crede poate automat ca si impartasesc toate convingerile lor. De exemplu, ai presupus din start ca eu resping toata traditia, ai presupus din start ca cred in conceptul de Sola Scriptura (asa cum e el inteles gresit de unii), desi eu n-am spus nicaieri asa ceva. Nu vreau sa mi se puna in carca convingeri pe care nu le-am exprimat in mod explicit. Sa-ti spun deschis, sunt baptist cu unele convingeri ortodoxe. Dar nu ma intereseaza imbratisarea unui anumit sistem religios cu toate lucrurile bune si rele din el, nu-mi trebuie asa ceva. Imi trebuie adevarul care aduce libertate. Sunt deschis numai pentru adevar, iar adevarul nu se poate calca in picioare in numele smereniei, cum am vazut ca sugereaza unii pe aici pe forum. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Despre Maria, mama Domnului Iisus Hristos, nu se spune si nu se da nici cel mai mic inteles ca ar fi ridicata la cer. O putem cinsti pe Maria, mama pruncului Iisus, asa cum o stim, fara sa-i mai adugam noi fel si fel de "merite". Nu este de ajuns ca a fost cea prin care s-a intrupat Cuvantul? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Deuteronom 32: 49. "Suie-te în muntele acesta al Abarimului, în muntele Nebo, care este în pământul Moabului, în fața Ierihonului, și privește asupra Canaanului, pe care-l dau în stăpânirea fiilor lui Israel, 50. Și mori pe munte și te adaugă la poporul tău, cum a murit și Aaron, fratele tău, pe muntele Hor și s-a adăugat la poporul său, 51. Pentru că ați greșit înaintea Mea în mijlocul fiilor lui Israel, la apele Meribei, la Cadeș, în pustiul Sin, și pentru că n-ați arătat sfințenia Mea între fiii lui Israel. Citat:
Nu este de ajuns, pentru ca lucrarea omului nu se termina o data cu moartea lui, caci omul evolueaza mereu din bine in mai bine, din slava in slava, lucrand mereu binele dorit de Creator; Nascatoarea de Dumnezeu in care S-a intrupat Fiul Lui Dumnezeu continua sa ne ajute impreuna cu toti Sfintii si dupa savarsirea din viata pamanteasca, prin rugaciunile lor care au mare trecere catre Iisus Hristos. Dumnezeu ne-a facut si acest cadou, pentru ca rugaciunile Mariei ne ajuta, inclinand mai mult balanta milei care contrabalanseaza cu dreptatea divina privitoare la intreaga umanitate...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Hristos lucreaza la mantuirea noastra prin oameni: prin Sfintii Sai din lume care se lupta inca impotriva raului, dar si prin Sfintii care sunt deja mantuiti, biruitori, care se roaga pentru mantuirea noastra din Ceruri. Este de datoria noastra sa ne rugam unii pentru altii, nu? Pai ce crezi, cei care au ajuns in preajma Lui Dumnezeu ne-au uitat pe noi, cei de jos? Dar stai, ca tu probabil nu crezi in existenta Bisericii Biruitoare care participa activ prin rugaciunile lor la lucrarea de mantuire a oamenilor... In conceptia ortodoxa, bineinteles ca Dumnezeu face totul prin harul Duhului Sfant, ca sa nu avem dubii; insa noi spunem asa: "Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri si ale Nascatoarei de Dumnezeu, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi!" Deci Hristos ne mantuieste, pentru mare mila Sa, dar si pentru rugaciunile prietenilor Sai care au biruit lumea si mai ales pentru rugaciunile prea-puternice ale mamei Sale, Preasfanta Fecioara Maria.
|
|||
|
|||
|
In legatura cu topicul 'Mantuirea - numai la ortodocsi', am o mare nelamurire si as vrea sa aflu parerea voastra despre asta. Ce se intampla dupa moarte cu sufletele celor care au trait intr-o alta religie decat cea ortodoxa? Un om care s-a nascut intr-o perioada istorica si intr-un spatiu geografic in care Hristos era necunoscut, cum s-ar fi putut mantui? El pare condamnat din nastere sa ajunga in iad. Ce vina are el daca a venit pe lume intr-o societate necrestina in care a fost crescut in credinta stramosilor lui? Cum ar fi putut el sa-L cunoasca pe adevaratul Dumnezeu?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 04:18:26 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
|
|